NA24.no

Rød ukestart på Oslo Børs

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statoil-fall tynger det norske markedet.

Oslo Børs åpner i rødt mandag sammen med børsene i Europa.

Hovedindeksen faller 0,55 prosent til 590,1 poeng, mens børsene i Frankfurt og Paris åpner ned 0,8 prosent.

Samtidig peker handelen med kontrakter på New York-børsen mot en negativ børsåpning senere i dag, men det var nedgang på Asia-børsene i nattens handel.

Les også: Disse aksjene går eks. utbytte i dag

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 49,3 dollar per fat, opp rundt 0,5 dollar siden fredag ettermiddag.

Blant de største selskapene faller Statoil med 1,9 prosent, mens DNB er ned 0,8 prosent og Hydro faller 0,7 prosent.

- Investorene er fremdeles usikre på hvorvidt den amerikanske sentralbanken vil heve renten allerede i september. Deltakerne på det årlige sentralbankmøtet i Jackson Hole, gav ingen klare svar på rentespørsmålet, til tross for de siste ukers uro på verdens børser, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

Ukens høydepunkt

På dagens kalender er det klart for nye inflasjonstall fra eurosonen, mens det slippes en regional innkjøpssjefsindeks fra USA senere i dag.

På makrosiden er uken også spekket med viktige jobbtall fra USA, med høydepunktet i form av den månedlige offisielle sysselsettingsrapporten fredag, også kjent som månedens viktigste tall.

I tillegg kommer det innkjøpssjefsindekser fra Kina og USA tirsdag.

Torsdag er det rentemøte i den europeiske sentralbanken.

- Nedgangen i oljeprisen og fallet inflasjonsforventningene som prises i markedet blir ganske sikkert et tema på rentemøtet i ECB torsdag. Det er for tidlig å vente nye lettelser i pengepolitikken nå, men sentralbanksjef Draghi vil nok si at de er beredt til å gjøre mer dersom inflasjonen ikke kommer opp utover høsten. Gode vekstindikatorer tilsier at Draghi ikke har hastverk, skriver sjeføkonom Steinar Juel i Nordea i en morgenrapport.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere