NA24.no

Våpenprodusentene håver inn på børsen

EN KUNDE titter på våpnene som selges hos Pony Express Firearms-butikken i Parker, Colorado, 7. desember.
EN KUNDE titter på våpnene som selges hos Pony Express Firearms-butikken i Parker, Colorado, 7. desember. Foto: Rick Wilking (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Massedrapene i San Bernardino og Colorado Springs fører til aksjehopp for våpenprodusentene.

NEW YORK (Nettavisen): Som vanlig fører masseskytinger til at våpenprodusentene tjener mer penger. Vi har sett det flere ganger tidligere, og vi ser det igjen nå.

Samme dag som angrepet på Planned Parenthood i Colorado Springs skjedde, ble det solgt rekordmange våpen i USA, i forbindelse med salgsmaratonet som kalles «Black Friday».

Det er for tidlig å si om masseskytingen i Colorado Springs, som kostet tre mennesker livet, og forrige onsdags massakre i San Bernardino, som kostet 14 mennesker livet, har ført til økt våpensalg i USA.

Eksperten regner med at det skjer.

Det mandagen iallfall viser, er at Wall Street også tror at det skjer. Aksjekursen til Smith & Wesson Holding Corp. steg mandag til sitt høyeste nivå på åtte år Også Sturm Ruger & Co. gjorde et solid byks oppover.

Årsaken til at våpensalget ofte øker etter masseskytinger, er trolig at disse tragediene ofte fører til debatter om våpenkontroll i USA og en frykt blant forbrukerne for at det skal bli vanskeligere å kjøpe våpen.

- Den viktigste driveren i våpensalget er frykt. Primært frykt for reguleringer eller forbud og slike ting, istemmer analytiker Brian Ruttenbur i BB&T Capital Markets overfor Bloomberg.

Aksjen til Smith & Wesson selges nå for 20,45 dollar, mens Sturm Ruger går for 58 blank.

Wall Street hadde ellers en svak åpningsdag denne uka. Dow Jones falt 0,66 prosent, 117 poeng, til 17.730 poeng, mens Nasdaq gikk ned 40,46 poeng til 5102, et fall på 0,79 prosent. Standard & Poor 500 droppet 14,62 poeng og ligger nå på 2077,07 poeng, 0,7 prosent lavere enn før start.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere