NEW YORK/OSLO (Nettavisen): 5300 ansatte i banken Wells Fargo blir oppsagt etter at det kom frem at de har skapt over 2 millioner falske kontoer. Det melder CNN.

Føderale myndigheter sier at ansatte i Wells Fargo har holdt på med bedrageriet helt siden 2011 uten at kundene deres har visst om noe.

De falske kontoene gjorde at banken kunne kreve inn avgifter for bankkontoer som ikke eksisterte og gjorde det mulige for ansatte i banken å få salgstallene til å se høyere ut og tjene mer penger.

Wells Fargo er nå ilagt bøter på drøyt 1,5 milliarder kroner for å ulovlig ha åpnet flere millioner falske kontoer.

«Vi angrer på og tar ansvar for alle tilfeller der kunder kan ha fått et produkt de ikke har bestilt,» sier banken i en uttalelse.

I likhet med i Europa, ble det en tung dag på amerikanske børser torsdag.

DowJones falt med 0,25 prosent til 18479,91 poeng, S&P falt med 0,22 prosent til 2181,30 og Nasdaq sank med 0,46 prosent til 5259,48 poeng.

Onsdag kveld annonserte Apple iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Og dagen etter lanseringen av iPhone 7.

Lanseringen til Apple ble gjort før børsen stengte onsdag, og den umiddelbare responsen fra aksjemarkedet var positiv. Aksjekursen endte med en pluss på 0,68 dollar og stengte på 108,38 dollar.

Torsdag snudde det

Tidlig torsdag ettermiddag norsk tid var kursen under 106 dollar, faktisk helt nede i 105,82 dollar per stykk. Det er en nedgang på 2,34 prosent.

I rene kroner betyr dette at selskapet akkurat nå har hatt et verditap på 14 milliarder dollar, eller 114 milliarder norske kroner.

Under samme lansering slapp Apple – som vanlig – også andre nyheter, som for eksempel et samarbeid med Nintendo, Apple Watch Series 2 og AirPods ( som det harseleres mye med på nettet).

Alle detaljene: Her kan du se hva Apple annonserte minutt for minutt