*Nettavisen* Økonomi.

Bred oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Tungvektere trekker opp børsen.

03.09.15 15:13

Oslo Børs åpnet i positivt terreng torsdag etter gårsdagens oppgang på Wall Street.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen opp 1,26 prosent til 589,3 poeng, mens børsene i Frankfurt, Paris og London stiger mellom 1,3 og 1,7 prosent.

I går steg de amerikanske aksjeindeksene mellom 1,8 og 2,5 prosent, mens Tokyo-børsen steg 0,5 prosent i Asia, hvor den turbulente Shanghai-børsen holdt stengt.

- Aksjene på Wall Street klatret utover kvelden i går, noe som vil hjelpe de europeiske børsene i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

I USA signalisere også førhandelen en positiv børsåpning torsdag.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 50,5 dollar per fat, lite endret hittil i dag.

Blant tungvekterne her hjemme er det bred oppgang. Statoil stiger 0,5 prosent, DNB er opp 2,3 prosent, Telenor stiger 1,4 prosent og Yara er opp 1 prosent.

Rentemøter
På dagens makrokalender er det duket for rentemøte i den europeiske sentralbanken, og også i den svenske Riksbanken.

Det er ventet at ECB og sentralbanksjef Mario Draghi holder nøkkelrenten uendret på rekordlave 0,05 prosent. Det er heller ikke ventet nye tiltak.

- Vi tror ikke ECB vil komme med noen nye tiltak på dagens rentemøte. Men presset øker med vedvarende lav inflasjon og, viktigere, langtids inflasjon forventninger som har falt betydelig siden starten av juli. Det betyr at Draghi nok vil gjenta at ECB vil bruke alle tilgjengelige virkemidler innenfor mandatet dersom utsiktene for inflasjonen endres vesentlig. Men vi er neppe der nå og han vil antagelig peke på stabile sentiment indikatorer og at lavere råvarer priser er bra for økonomien, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea i en morgenrapport.

- Pengepolitikken er på stø kurs, med lave renter og kvantitative lettelser. Hverken vi eller konsensus venter endringer i kursen nå, men trolig vil Draghi signalisere at ECB er åpne og klare til å gjøre mer dersom dette blir nødvendig i fremtiden, skriver DNB Markets-økonom Ole André Kjennerud i en morgenrapport.

Innsidere laster opp
Toppene i BW Offshore kjøper seg videre opp i selskapet.

Styremedlem Christophe Pettenati-Auzière kjøpte onsdag 40.000 aksjer til en kurs på 3,30 kroner per aksje, ifølge en børsmelding.

Etter kjøpet har Pettenati-Auzière en beholdning på 600.000 aksjer.

I tillegg har styremedlem Maarten Scholten kjøpt 172.000 aksjer til kurs 3,41 kroner per aksje.

Etter kjøpet har Scholten 306.000 aksjer i BW Offshore.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag