*Nettavisen* Økonomi.

Derfor gikk Facebook-aksjen opp onsdag

FACEBOOK leverte et bedre resultat enn ventet for tredje kvartal. Foto: Niall Carson (Pa Photos / NTB scanpix)

Verdien økte med over 3,5 prosent.

04.11.15 23:34

NEW YORK (Nettavisen): Facebook offentliggjorde onsdag, etter at børsene på Wall Street stengte, at selskapet tjente 4,92 kroner per aksje i tredje kvartal.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Det er 43 øre mer enn markedet hadde ventet seg.

Markedet reagerte også svært positivt. 75 minutter etter at børsen stengte, hadde aksjeverdien til Facebook steget med over 3,5 prosent.

Facebooks aksje åpnet på 103,19 dollar og stengte på 103,94, men har etter børs passert 107 dollar.

Omsetningen i tredje kvartal var på 37,7 milliarder kroner. Facebook kan vise til en økning på 14,8 prosent sammenlignet med i fjor når det gjelder månedlige, aktive bruker.

Det er nå 1,55 milliarder mennesker som bruker Facebook hver måned. På mobil ser selskapet en vekst på 23 prosent fra i fjor, til 1,39 milliarder månedlige, aktive brukere.

Facebook har også strategien klar for framtiden.

- Vi kommer til å fortsette å investere penger i virtuell virkelighet, kunstig intelligens og andre ting som forbereder oss på framtiden, spesielt nå som hovedbusinessen vår er så sterk, sa Facebooks økonomidirektør David Wehner til Bloomberg News.

Allerede neste uke kommer Facebook ifølge Financial Times med en ny app kalt Notify, som fokuserer på nyheter. Denne appen vil levere nyheter fra mediapartnere som Vogue, Washington Post og CBS, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.