*Nettavisen* Økonomi.

Frontline fosser frem på børsen

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Oslo Børs henter seg inn fra kraftig fall.

Etter at USA-børsene snudde ned i går kveld falt børsene i Europa kraftig fra start onsdag.

Et par timer ut i handelen har Oslo Børs hentet seg noe inn.

Hovedindeksen faller 0,56 prosent til 567,8 poeng, mens børsene i Frankfurt, London og Paris er ned mellom 1,3 og 1,6 prosent.

Frontline fosser frem

Blant vinnerne hittil i dag er John Fredriksens tankrederi Frontline, som sendes opp 7,5 prosent etter rapportering av kvartalstall.

Stigende rater bidrar til at Frontline snur tap til overskudd og rederiet signaliserer også kommende utbyttebetalinger.

For kvartalet steg de totale inntektene til 135 millioner dollar fra 119 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor, mens nettoresultatet steg til 17 millioner dollar fra minus 78 millioner dollar.

Tidligere i sommer varslet Frontline sammenslåing med et annet Fredriksens-rederi, Frontline 2012.

- Til tross for nedbremsingen sett i markedet de siste ukene, håper styret de sammenslåtte selskapene vil være i posisjon til å begynne å returnere kontanter til aksjonærene som kvartalsvise utbytter så snart fusjonen er fullført. Intensjonen er å betale ut overskuddslikviditet som utbytte etter styrets skjønn, skriver rederiet i kvartalsrapporten.

Nervøst på Shanghai-børsen

I USA falt aksjeindeksene opp mot 1,4 prosent i går, mens Tokyo-børsen steg i Asia onsdag. I Kina preges handelen av store svingninger etter at sentralbanken i går kuttet rentene og senket bankenes kapitalkrav.

Ved stengetid var Japans hovedindeks Nikkei opp 3,2 prosent, mens Hongkong-børsen falt 0,9 prosent. Shanghai-børsen var ned nye 1,3 prosent og har nå falt 28 prosent den siste måneden, etter at den gjeldsdrevne aksjeoppturen snudde til nedtur i sommer.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 43,5 dollar per fat, lite endret fra i går ettermiddag, men fremdeles ned 20 prosent den siste måneden.

Børskorreksjon


Mens panikk og frykt sendte Oslo Børs ned syv prosent på det meste mandag, var kjøperne tilbake på banen tirsdag, hvor børsen steg 2,8 prosent.

- Hvorvidt det er vedvarende er vanskelig å si. Plutselig kan panikken sette inn igjen, sa aksjestrateg Erik Roland i Nordea etter oppgangen i går.

Markedsstormen har vært drevet av bekymring for konsekvensene av svakere økonomisk vekst i Kina og uro over utsikter til høyere renter i USA. På Oslo Børs har nå hovedindeksen korrigert ned over 12 prosent i august.

Kinas valutasvekkelse og kraftig fall på Shanghai-børsen har forsterket uroen, som har rystet fremvoksende markeder og også smittet over på vestlige børser.

Før børs har blant annet Norway Royal Salmon og Odfjell Drilling rapportert resultater for andre kvartal.

Les også: Frontline svinger i pluss

Svakt

Økte kostnader gir svake resultater for lakseoppdretteren Norway Royal Salmon i andre kvartal, tross oppgang på topplinjen.

For kvartalet oppnådde selskapet et operasjonelt driftsresultat på 4,83 kroner per kilo fisk, ned fra 5,93 kroner i tilsvarende periode i fjor.

Av inntekter på 684 millioner kroner oppnådde lakseoppdretteren et operasjonelt driftsresultat på 19 millioner kroner, mot henholdsvis 596 og 27 millioner kroner i perioden året før.

På børsen faller aksjen 0,7 prosent på lavt volum.

Knallrødt

Riggselskapet Odfjell Drilling tar nedskrivninger på boreskipene «Deepsea Metro I», «Deepsea Metro II» og investeringen i Deep Sea Metro Ltd på totalt 245 millioner dollar, tilsvarende rundt to milliarder kroner.

Det bidrar til knallrøde tall i regnskapet for andre kvartal.

For kvartalet fikk riggselskapet et underskudd før skatt på 216 millioner dollar, mot et overskudd på 33 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

På børsen faller aksjen 0,2 prosent på lavt volum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.