Oprah Winfrey har tjent 45 millioner dollar siden fredag

OPRAH WINFREY ser ut til å ha skutt gullfuglen med Weight Watchers-engasjementet.

OPRAH WINFREY ser ut til å ha skutt gullfuglen med Weight Watchers-engasjementet. Foto: Robyn Beck (Afp / NTB scanpix)

Aksje doblet verdien etter at Oprah Winfrey kom inn.

NEW YORK (Nettavisen): Oprah Winfrey har i lang tid hatt en sterk effekt på mennesker, nærmere bestemt sine TV-seere.

 

Den effekten lar seg overføre til aksjemarkedet, viser det seg.

TV-stjernen har inngått et partnerskap med selskapet Weight Watchers International, som innebærer at hun skal samarbeide med dem i minst fem år, markedsføre deres produkter og sitte i deres styre.

Som en del av avtalen har hun også kjøpt 6,36 millioner aksjer til en verdi av 6,79 dollar. I tillegg har hun opsjon på 3,5 millioner aksjer til 6,97 dollar per stykk.

Da børsene på Wall Street stengte mandag, hadde Weight Watchers-askjen gått opp til 13,92 dollar. Den har altså doblet seg i verdi siden Oprah Winfrey gikk inn i selskapet.

Hennes aksjer har dermed økt fra 43,2 millioner dollar til 88, 5 millioner dollar. Oprah Winfrey har dermed blitt 45 millioner dollar rikere i løpet av to dager på børsen.

Weight Watchers International var et selskap i krise, som gikk fra en aksjeverdi på 80 dollar i 2011 til under 7 dollar i forrige uke. Winfreys engsjement kan være redningen. Starten på samarbeidet kunne iallfall ikke ha vært bedre.

- Dette er et historisk nivå av engasjement og troverdighet fra en kjendis, sier R.J. Hottovy, analytiker hos Morningstar, til Market Watch.

USA-børsene hadde ellers en rolig dag. Dow Jones gikk opp 14 poeng til 17.230 (0,08%), Nasdaq opp 18 poeng til 4905 (0,38%) og Standard & Poor 500 opp 0,55 poeng til 2033.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.