*Nettavisen* Økonomi.

Tror Apple-aksjen tar av som en rakett

DENNE BUTIKKEN på 6th Avenue og 59. gate i New York er et av flaggskipene til Apple. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Goldman Sachs spår eksplosiv verdiøkning de neste 12 månedene.

NEW YORK (Nettavisen): Aksjeverdien til Apple økte med 3,16 prosent onsdag, fra 115,76 til 117,33 dollar.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Dette kan være begynnelsen på en gigantisk vekst. Det tror iallfall Goldman Sachs.

Den amerikanske investeringsbanken har satt en prislapp på 163 dollar på Apple-aksjen.

Årsaken er at Apple for tiden omsettes som en «hardware-aksje» med en ratio på 11 ganger pris-mot-fortjeneste, mens selskapet med introduksjonen av Apple Music og lignende tjenester vil ligne mer på Google og Facebook, skriver Market Watch.

- Vi tror at fokuset i løpet av det kommende året vil skifte fra å selge enheter til å tjene penger på tjenester, sier analytiker Simona Jankowski.

Hun mener at Apple ligner mer på selskaper som henter inntektene fra innhold og tjenester enn tradisjonelle telefonprodusenter som Nokia og Motorola.

Onsdagens verdistigning kan tyde på at Goldman Sachs-budskapet treffer godt hos investorene.

Apple lanserte nylig Apple Music, som koster 9,99 dollar per måned, og planlegger angivelig også en TV-strømmetjeneste som Goldman Sachs tror vil koste rundt 40 dollar i måneden.

Det var flere vinnere enn Apple på de amerikanske børsene onsdag. Keurig Green Mountain gikk opp 19 prosent etter at kaffeselskapet knuste Wall Streets forventninger med et overskudd på 94,6 millioner dollar i fjerde kvartal.

Dow Jones gikk opp 1,42 prosent til 17.737,16 poeng, en økning på nesten 250 poeng. Nasdaq la på seg 89 poeng og endte dagen på 5075,20 - en vekst på solide 1,79 prosent, mens Standard & Poor 500 gikk opp 1,62 prosent til 2083,58 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag