NA24.no


FORNØYD: Styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO sier i en melding at han er oppmuntret etter at selskapet har funnet olje.
FORNØYD: Styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO sier i en melding at han er oppmuntret etter at selskapet har funnet olje. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Børs: Oljeaksje dundrer opp etter oljefunn

Sist oppdatert:
DNO har kraftig opp etter at selskapet har funnet olje i Nord-Irak. Børsen faller eller tilbake etter å ha nådd ny rekord ved åpning mandag.

Oljeselskapet DNO har funnet olje i Peshkabir-2-brønnen, i den kurdiske regionen i Nord-Irak, opplyses det i en børsmelding.

Brønnen bores foran tidsskjema og under budsjett. Den ventes å nå en dybde på 3.500 meter i begynnelsen av februar.

- Vi er svært oppmuntret av hva vi så langt har sett fra denne brønnen, sier DNOs styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en kommentar i meldingen.

Aksjen er opp i underkant av fem prosent etter nesten to timers handel.

TGS kraftig opp

En annen aksje som stiger kraftig er seismikkaksjen TGS, som er opp litt over seks prosent etter en positiv resultatvarsel. Selskapet melder om inntekter for fjerde kvartal på 165 millioner dollar, noe som gjør at samlede inntekter for året blir på 456 millioner dollar.

Pareto Securities viser til at dette er hele 46 prosent høyere enn konsensus blant analytikerne. Meglerhuset ser også positiv overføringverdi til den andre multiklientselskapene, som Petroleum Geo-Services. Sistnevnte aksje er opp 5,4 prosent.

Børsen startet ellers opp mandag, og passerte ved åpning en ny intradagrekord på 698,39 poeng, for deretter å falle tilbake. Rundt halv elleve står børsen i 692,11 poeng og er ned rundt 0,3 prosent. Asiatiske børser var ellers lite endret i natt.

Les også: Børs: Små bevegelser i Asia

Ser oppside for sjømat

Pareto er ellers positiv til utviklingen i sjømatsektoren. I en sektor De skriver imidlertid at forventningene til 2017 har økt mye og at meglerhuset venter ikke nye oppgraderinger.

"Men samtidig er forventningene for 2018 og 2019 fortsatt for lave og vi tror det vil være kjøpsmuligheter i første halvdel av 2017, for fokuset skifter til 2018 og 2019", skriver meglerhuset.

Pareto har kjøpsanbefaling på laksesektoren og har Lerøy Seafood og Marine Harvest som toppvalg. Begge aksjene er ned rundt én prosent på børsen mandag.

 

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere