*Nettavisen* Økonomi.

God uke for Oslo Børs

Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Endte solid i pluss til tross for at pilene pekte ned den siste halvtimen fredag.

09.10.15 16:53

Oslo Børs’ hovedindeks åpnet med en oppgang på 1,5 prosent fredag morgen og holdt seg nokså stabilt høyt mesteparten av dagen.

USA-børsene startet imidlertid nølende på ettermiddagen norsk tid, og den siste halvtimen med handel falt hovedindeksen i Oslo til 618,81 poeng, en oppgang på 0,68 prosent fra torsdag.

Oppgangen i oljeprisen dro tungvektere som Statoil og Norsk Hydro til en god ukeslutt. Statoil sluttet på 142,40, en oppgang på 1,71 prosent mens Hydro la på seg 4,95 prosent, en oppgang på 4,95 prosent.

Den store vinneren fredag var imidlertid teknologiselskapet NEXT Biometrics Group, som steg 83,5 prosent og sluttet på 89 kroner. På det høyeste fredag ble aksjen omsatt for 99 kroner.

Styret foreslo torsdag en ekstraordinær generalforsamling med tanke på å utstede to millioner aksjer i en rettet emisjon mot Greenbridge Partners til en tegningskurs på 60 kroner aksjen.

Nyheten om at en solid investor som Greenbridge Partners går inn i selskapet, ble altså meget godt mottatt av markedet.

Hvis man ser bort fra torsdagen, har det vært en god uke på Oslo Børs. Hovedindeksen endte opp 5,58 prosent. Oppgangen har sammenfalt med prishoppet på nordsjøolje, som i skrivende stund har steget 9,3 prosent i løpet av uken.

Annonsebilag