NEW YORK (Nettavisen): Alibabas grunnlegger Jack Ma besøkte i helgen Australia, for å markere åpningen av selskapets hovedvarter i Australia og New Zealand.

Der snakket han også om viktigheten av globalisering, et tema som er hyperaktuelt nå som USAs president Donald Trump ønsker å innføre en mer proteksjonistisk handelspolitikk.

- Hvis handelen stanser, starter krigene, advarte Ma.

- Vi må aktivt bevise at handel bidrar til at folk kommuniserer. Vi bør ha rettferdig handel, åpen handel og inkluderende handel, mener den kinesiske milliardæren.

Han anser handel som noe langt mer enn bare et bytte av varer og tjenester.

- Handel er bytte av verdier. Bytte av kultur, konstaterte han, ifølge Business Insider.

Gigantene protesterer

Samtidig som Ma oppfordret til økt globalisering under besøket i Australia, gikk de største teknologifirmaene i USA sammen om å sende inn en henstilling til retten i USA, melder CNN.

En domstol i San Francisco avslo Trump-regjeringens anke av det rettslige forbudet mot innreiseforbudet for personer fra de muslimske landene Iran, Irak, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria.

Apple, Facebook, Google, Intel, Microsoft, Netflix og Twitter leverte søndag en henstilling om å erklære Trumps innreiseforbud for ulovlig fordi det «bryter med immigrasjonslovene og grunnloven».

Forbudet representerer «en plutselig kursendring i reglene som styrer innreise til USA, og påfører betydelig skade hos amerikanske selskaper», hevder teknogigantene.

Saken kan potensielt havne i Høyesterett, melder CNN.

Én million jobber

Jack Ma besøkte i januar Donald Trump i Nord-Amerika og annonserte etterpå at de diskuterte planer om å skape én million arbeidsplasser i USA gjennom å la små og mellomstore bedrifter selge til Kina gjennom Alibabas plattformer.

Hvis de lykkes med dette, vil det være en stor seier for Donald Trump, som lovet amerikanske velgere under valgkampen at han skulle skape arbeidsplasser for middelklassen.

HTML EMBED
embedNAvideo("Pf_QhvoTPz_zwAojopP90A", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("kjO3Ybr4iD5MhUz8bpr7xg", false)