*Nettavisen* Økonomi.

Konsernsjefen i stort, kinesisk meglerhus har forsvunnet

AKSJEKURSEN stuper for Guotai Junan International har stupt etter at selskapet offentliggjorde at konsernsjefen er savnet. Foto: Johannes Eisele (Afp / NTB scanpix)

Yim Fung har forduftet. Han er ikke den eneste i det kinesiske aksjemarkedet.

Aksjeverdien til Guotai Junan International stuper etter at meglerhuset offentliggjorde at konsernsjef Yim Fung har forsvunnet.

Ingen har sett ham siden 18. november.

De siste månedene har flere personer blitt borte - eller arrestert. Dette skjer etter at kinesiske myndigheter startet sin antikorrupsjonskampanje, skriver Business Insider.

- Selskapet har ikke klart å komme i kontakt med Dr. Yim Fung, styreformannen, siden 18. november, sier Guotai Junan International i en børsmelding.

Aksjeverdien falt mer enn 15 prosent på ett tidspunkt mandag.

Omstendighetene rundt Yim Fungs forsvinning er uklare, men Kina har gått hardt etter korrupsjon siden Xi Jinping ble president i 2013. Det er uvisst om Yim Fung er arrestert, har stukket av eller om noe annet har skjedd ham.

Statlig media opplyste tidligere i november at Yao Gang, nestsjefen i Kinas største meglerhus, etterforskes for korrupsjon. Han var daglig leder i Guotai Junan Securities fra 1999 til 2002, ifølge Bloomberg. Guotai Junan International er et datterselskap av Guotai Junan Securities, som ble børsnotert for fem måneder siden.

I tillegg har blant andre Zhang Yun, som er president i Kinas tredje største bank, nylig blitt arrestert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.