Laksesykdom rammer oppdretter

Kan koste Norway Royal Salmon opp mot 25 millioner kroner.

Lakseoppdretteren Norway Royal Salmon har fått påvist fiskesykdommen ILA ( infeksiøs lakseanemi) ved lokaliteten Baltsfjord i Troms.

Lokaliteten har 0,5 millioner fisk med en snittvekt på 0,35 kilo. Biomassen på lokaliteten vil bli destruert i løpet av få dager, opplyser NRS i en melding torsdag kveld.

I tillegg er det mistanke om ILA ved lokaliteten Kokelv i Finnmark, som har 1,2 millioner fisk med en snittvekt på 0,45 kilo.

- På grunn av mistanke om at smitten kom fra en smoltleverandør ble også lokalitet Kokelv i Finnmark, som også hadde fått smolt fra samme leverandør, undersøkt med hensyn på smitte. I dag fikk vi rapportert om at det også er mistanke om ILA ved denne lokaliteten, skriver NRS, som arbeider videre med å kartlegge smitteomfanget på lokaliteten.

- NRS arbeider med å gjøre produksjonspåvirkningen fra Kokelv så liten som mulig og vi vil komme tilbake til dette i vår rapportering av tredje kvartal 2015. Det er disse to lokalitetene som har mottatt smolt fra denne smoltleverandøren i år og vi vurderer at det ikke er fare for ytterligere påvisninger, skriver NRS.

Om biomassen ved Kokelv også må destrueres vil kostnaden fra begge hendelsene beløpe seg til mellom 20 og 25 millioner kroner i tredje kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.