*Nettavisen* Økonomi.

Meglerhus ser dystre utsikter for Seadrill

Citigroup ser dystre utsikter for Seadrill. Foto: Seadrill

Citigroup barberer kursmålet på riggaksjen.

Meglerhuset til storbanken Citigroup barberer kursmålet på riggselskapet Seadrill til 45 kroner fra tidligere 72 kroner, og gjentar en salgsanbefaling.

I en selskapsoppdatering kutter meglerhuset estimatene og peker på forverrede utsikter for kapasitetsutnyttelse, med risiko for balansen til Seadrill etter 2016.

En rebalansering i riggmarkedet, hvor det er for mange rigger og for lite arbeid, vil ikke skje før i slutten av dette tiåret, mener Citi.

Meglerhuset anslår at utnyttelsen for flyterigger vil falle ytterligere 15 prosent, og forbli på rundt 70 prosent til 2019.

- Samtidig som Seadrills moderne flåte og sterke forhold til verftene tillot det å navigere nedturen bedre enn de fleste konkurrentene, reflekterer ikke den nåværende verdsettelsen risikoen knyttet til en forlenget nedtur med en halvering av EBITDA (brutto driftsresultat) som eksponerer balansen fra 2017, mener meglerhuset.

På mellomlang sikt kutter Citi estimatene for dagratene for flyterigger til 250.000-300.000 dollar, med noe bedring fra 2019, og venter at Seadrills flåteutnyttelse vil falle mot 70 prosent i 2017/2018.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.