*Nettavisen* Økonomi.

Nettavisen lanserer aksjeforum

Xtrainvestor-gründer Lars Brandeggen (til venstre) og Thomas Gulbrandsen, reportasjeleder for Nettavisen NA24. Foto: Tommy H.S. Brakstad

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta, makrotall, kunst og mye mer med tusenvis av andre. Er det her du finner din neste investering?

16.12.15 15:37

Nettavisen har inngått et redaksjonelt og kommersielt samarbeid med Xtrainvestor. Aksje- og investeringsforumet har eksistert i flere år, men ble relansert i ny drakt og med nye funksjoner i forrige uke.

Her finner du Nettavisens aksjeforum

Xtrainvestor har vært en liten hemmelighet ettersom vi i minimal grad har markedsført oss. Til tross for det er vi over 5500 medlemmer. Sidene har så langt kun vært tilgjengelig for medlemmer, sier Xtrainvestor-gründer Lars Brandeggen.

– Nyttig investeringsverktøy
Bakgrunnen for at Brandeggen startet opp Xtrainvestor var at han savnet seriøsitet og profesjonalitet hos de eksisterende aksjeforumene i Norge.

– Innholdet i disse forumene har delvis vært produsert av anonyme mennesker – gjerne med mange ulike «identiteter» på samme nettsted. Det øker faren for at brukerne blir misledet eller spammet med uviktig informasjon, sier han.

– Xtrainvestor er en plattform som skal være det jeg selv mente har manglet; et gratis investeringsverktøy på nettet som er verdifullt, lærerikt, sosialt og enkelt.

Artikkelen fortsetter under skjermdumpen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser forsiden på Extrainvestor ut.


Åpent for alle
Aksjeforumet er nå blitt åpnet for alle besøkende, men Brandeggen forsikrer at det ikke kommer til å gå utover den seriøse profilen og kvaliteten på diskusjonene.

Han gleder seg over å ha kommet i gang med samarbeidet med Nettavisen.

– Nettavisen ble valgt ettersom de er et mediehus på offensiven, har effektive beslutningslinjer, og har et sterkt ønske om og evne til større satsing på finansielt stoff.

– En stor del av Nettavisens leserkrets bør ha nytte og glede av å delta på Xtrainvestor. Målet er at Xtrainvestor skal bli plattformen å besøke i Norge for alle investeringsinteresserte – det være seg aksjer, fond, rentepapirer, eiendom, valuta eller kunst, fortsetter Brandeggen.

Integreres på Nettavisen
Nettavisens lesere har nå enkel tilgang til Xtrainvestor på økonomisiden NA24 og børs- og finansportalen Nettavisen Stocklink. Xtrainvestor er også inkludert i den gjennomgående menyen på Nettavisens sider.

– Nettavisen har lenge ønsket å tilby leserne et aksje- og investeringsforum, og det er gledelig at vi har fått i stand et samarbeid med den mest seriøse aktøren i Norge, sier Thomas Gulbrandsen, reportasjeleder for Nettavisens økonomiportaler.

– Xtrainvestor har allerede et velfungerende forum med flere tusen aktive brukere. Vi håper at integreringen på Nettavisen skal øke medlemstallet og føre til enda flere gode debatter og innlegg, avslutter Gulbrandsen.

Stor oppgradering
I forbindelse med inngåelsen av samarbeidet med Nettavisen har Xtrainvestor gjort en større oppgradering som medfører at mer av innholdet vil bli publisert i enkeltgrupper. Investeringsportalen har også gode filtreringsmuligheter og verktøy for kommunikasjon og samarbeid brukere imellom.

Mye av aktiviteten på Xtrainvestor foregår i en realtidschat. Der finnes det et verktøy som gjør det mulig for medlemmene å kommunisere i realtid i private chatrom med et annet medlem eller små grupper av medlemmer.

Brukerne av Xtrainvestor finner mer pålitelig informasjon og diskusjon av bedre kvalitet enn hos konkurrerende forum ettersom medlemmene skriver under sitt virkelige navn.

Som medlem kan man blant annet filtrere innhold til privat vegg, skrive, se navnet på skribentene, sette opp grupper og meningsmålinger og motta notifikasjoner.

Her finner du Nettavisens aksjeforum

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag