*Nettavisen* Økonomi.

Spår oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs på høsten. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Dette vil hjelpe Oslo Børs i dag.

Børsoppgang internasjonalt og stigende oljepris vil hjelpe Oslo Børs onsdag, tror nettmegleren Netfonds.

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,6 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 50,2 dollar per fat i morgentimene, opp rundt 0,4 dollar siden i går ettermiddag.

- Prisløftet det siste døgnet har i første rekke kommet på reduserte forventninger til eksporten fra Libya og usikkerhet rundt hvordan streiker i Brasil vil påvirke oljesektoren, kommenterer DNB Markets i en morgenrapport.

- Oppgang i USA torsdag kveld gav kraftig oppgang i Asia i natt. Dette vil hjelpe Oslo Børs i dag. Oljeprisen er handles dessuten over 50 dollar per fat, noe som er ekstra positivt for den norske børsen. Vi forventer for øvrig at den gode stemningen i aksjemarkedene vil fortsette fremover, skriver Berntsen i Netfonds.

Før børs har blant annet Det norske oljeselskap og REC Silicon levert kvartalsresultater.

Rødt i Det norske
Økt produksjon løfter inntektene til Det norske i tredje kvartal, men økte av- og nedskrivninger bidrar til knallrøde tall på bunnlinjen.

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte oljeselskapet tar en nedskrivning på 186 millioner dollar, som følge av en nedskrivning av teknisk goodwill som oppstod i forbindelse med oppkjøpet av Marathon Oil Norge AS, opplyses det i kvartalsrapporten.

Etter skatt ble dermed resultatet minus 166 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,4 milliarder kroner, mot minus 17 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Inntektene var derimot kraftig opp, til 281 fra 18 millioner dollar i perioden, etter at produksjonen steg til 62.806 fat oljeekvivalenter per dag fra 2.335 fat pr dag.

Tap på driften
Lavere inntekter gir tap på driften for solenergiselskapet REC Silicon i tredje kvartal.

Før skatt ble resultatet på 11 millioner dollar, med drahjelp fra positive valutaeffekter. Det er likevel langt svakere enn resultatet på 159 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

Samtidig falt inntektene til 88 fra 127 millioner dollar, mens brutto driftsresultat (EBITDA) falt til minus 14 fra 146 millioner dollar.

Sammenlignet med andre kvartal i år er også EBITDA lavere, noe REC Silicon tilskriver lavere salgspriser og høyere kostnader i tredje kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.