NA24.no

AMAZON ECHO: Hvis du eier en slik høyttaler, vil du kunne få strømme musikk billig i løpet av kort tid.
AMAZON ECHO: Hvis du eier en slik høyttaler, vil du kunne få strømme musikk billig i løpet av kort tid. Foto: Staff (Reuters / NTB scanpix)

Spotify og Apple får en ny konkurrent

Sist oppdatert:
Amazon kaster seg inn i musikkrigen.

NEW YORK (Nettavisen): Netthandelgiganten Amazon forteller onsdag at selskapet skal lansere «Amazon Music Unlimited», et produkt som skal ta opp kampen om musikkelskere med Spotify og Apple Music.

Det nye produktet skal bli en abonnementstjeneste som tilbyr avslag i pris til kunder som bruker deres stemmeaktiverte høyttalere, melder AFP.

Prisen blir 9,99 dollar i måneden for amerikanske forbrukere. Dette er den samme prisen som Spotify tar for sin Premium-tjeneste, og den samme som Apple Music og Google Play tar. Amazon tilbyr imidlertid musikken for bare 3,99 dollar i måneden for abonnenter som bruker høyttalerne Echo, Dot eller Tap.

Ifølge Amazon vil nåværende Prime-kunder få nyte tjenesten for 7,99 dollar per måned eller 79 dollar for et år.

«Amazon Music Unlimited» er foreløpig kun tilgjengelig for amerikanske kunder, men skal i løpet av 2016 lanseres i Storbritannia, Tyskland og Østerrike.

SLIK SER Amazon Music Unlimited ut, ifølge selskapet.

Håpet til Amazon er at kundene skal sette pris på det at man kun gjennom sin egen stemme kan be «Alexa» (Amazons personlige assistent – eller svar på Apples «Siri», om du vil) om å sette på den musikken du ønsker.

- Hvis du ikke kan navnet på en sang, men vet litt av taksten, eller hvis du vil høre sanger fra et spesifikt tiår, eller hvis du bare er ute etter musikk som passer humøret ditt, kan du bare spørre, sier Amazon-grunnlegger Jeff Bezos.

18,3 millioner mennesker i USA abonnerte i juni i år på en av de tilgjengelige musikktjenestene på markedet. Det er en kraftig økning fra juni i 2015, da det kun var 9,1 millioner som gjorde det.

Spotify uttalte i september at de har passert 40 millioner betalende abonnenter.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere