*Nettavisen* Økonomi.

Tror kraftig oljehopp vil løfte Oslo Børs

Oslo Børs vil stige fra start tror Netfonds. . Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Men Europa ligger an til fall etter svake Kina-tall, spår analysesjef.

Et stor hopp i oljeprisen i går kveld vil bidra til at Oslo Børs åpner i pluss tirsdag, tross nedgang på internasjonale børser, tror nettmegleren Netfonds.

- Vi tror Oslo børs åpner opp 0,25 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I morgentimene handles nordsjøoljen for 52,7 dollar per fat, opp nærmere fire dollar siden i går ettermiddag etter signaler om lavere amerikansk oljeproduksjon og mulig produksjonskutt i OPEC.

- Oljeprisen er opp hele 9 prosent fra i går ettermiddag, noe som vil hjelpe Oslo Børs betydelig i dag. I resten av Europa ligger det an til stor nedgang, etter svake makrotall fra Kina, skriver Berntsen i Netfonds.

- Oljeprisen steg i går, etter at amerikanske myndigheter offentliggjorde at de har endret måte det beregner amerikanske oljeproduksjon på. Den nye målemetoden viser at det produseres mindre olje hver dag i USA enn tidligere antatt. I tillegg signaliserte OPEC at de ønsker å forhandle med ikke-OPEC land om å kutte produksjonen for å få oljeprisen opp igjen, fortsetter analysesjefen.

I Asia faller børsene i Hongkong, Shanghai og Tokyo mellom 0,8 og 3,8 prosent, mens amerikanske futures faller opp mot 2 prosent etter markant børsfall mandag.

Fra Kina er det sluppet nye nøkkeltall som indikerer nedgang i industrien. Den offisielle innkjøpssjefsindeksen, hvor 50 markerer skillet mellom vekst og kontraksjon, faller til 49,7 for august fra 50,0 måneden før.

Milliardkontrakt
På selskapssiden melder Subsea 7 at det er tildelt en SURF-kontakt fra Maersk Oil for Culzean-feltet til en verdi av 150 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,2 milliarder kroner.

Culzean er et av de største gassfunnene offshore Storbritannia, lokalisert sentralt i Nordsjøen med en vanndybde på rundt 90 meter, opplyser oljeserviceselskapet i en melding.

Omfanget av kontrakten inkluderer blant annet prosjektstyring, ingeniørarbeid , anskaffelser, konstruksjon og installering av en gasseksportrørledning.

På makrosiden er den amerikanske innkjøpssjefsindeksen fra ISM blant høydepunktene i dag. Indeksen er ventet å holde seg omtrent uendret på 52,6 i august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag