NA24.no

Finansduo snuser på Carnegie

Foto: Bob Strong (REUTERS)
Sist oppdatert:
Flere melder seg inn i kampen om å få kjøpe Carnegie.

De siste dagene har det gått rykter om at de svenske myndighetene vil kunngjøre hvem som skal få kjøpe det skadeskutte svenske meglerhuset Carnegie.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Ifølge Di.se har Patrik Enblad og Anders Böös igjen meldt seg på i interessen Carnegie. Finansduoen har fått med seg den sveitsiske banken EFG, og spekulasjonene i den svenske næringslivsavisen går på at meglerhuset vil bli stykket opp.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Tidligere har Enblad og Böös forsøkt å kjøpe Carnegie, og det er ventet at duoen er ute etter investeringsbankvirksomheten, mens EFG ønsker den omfattende kapitalforvaltningsdelen. Opplysningen er ikke bekreftet, men myndighetene skal ikke være interessert i å føre diskusjoner med bare en part. Private quity-selskapene Altor og Bure har også meldt sin interesse. Det samme skal det amerikanske fondet Ripplewood.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Carnegie var Nordens største meglerhus inntil det ble kjent at finansmannen Maths O Sundqvist har påført selskapet milliardtap. I tillegg har tre ansatte vært innblandet i uregelmessigheter som medførte store nedskrivninger.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere