NA24.no

Finansene trakk ned for Subsea 7

Susbea 7 fikk merke finansuroen i tredje kvartal.

Subsea 7 som er en internasjonal tilbyder av undervannstjenester til olje- og gassbransjen har lagt frem tall for tredje kvartal.

Disse viser fortsatt en viss vekst, men bunnlinjen ble trukket ned av finansregnskapet, hvor den pågående finansuroen ga negative effekter. Det ble tirsdag også kjent at Subsea 7 har vært i fusjonssamtaler med konkurrentene Acergy, uten at dette førte frem.

Fall i resultatet
Subsea 7 hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 628,6 millioner dollar, opp fra 617,4 millioner dollar i samme periode i fjor. Dette ga et driftsresultat på 136 millioner dollar, mot 118,4 millioner dollar i tredje kvartal 2007.

Resultatet før skatt falt imidlertid fra 116,7 millioner i fjor til 98,8 millioner i årets tredje kvartal. Bakgrunnen for dette er valutatap og verdifall på derivater som følge av uroen som preger verdens finansmarkeder.

Gode utsikter
Tros den pågående børs- og kreditturoen så forventer Subsea 7 et fortsatt sterkt marked fremover. Selskapet gikk ut av tredje kvartal med en ordrebok på 4,1 milliarder dollar etter å ha dratt inn omkring 1 milliard i nye ordre i løpet av kvartalet.

Ordreboken består av 2,4 milliarder i dagratebaserte kontrakter og 1,7 milliarder dollar i fastsum kontrakter.

- Den pågående finanskrisen forventes å sterk påvirkning i verdensøkonomien. Selv om det er økt usikkerhet relatert til oljeprisen for de kommende årene, forblir den underliggende makroøkonomien for sektoren sterk, skriver styret i en kommentar til utviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere