NA24.no

Finanskrisen påførte milliontap

Karsten Bomann Jonsen, Konsernsjef i Selvaag.
Karsten Bomann Jonsen, Konsernsjef i Selvaag. Foto: Selvaag
Dårlige kontrakter som følge av finanskrisen påfører en av Norges største eiendomsutviklere milliontap.

Selvaag Gruppens driftsinntekter økte med mer enn én milliard kroner i 2011, til 2,7 milliarder, mot 1,6 milliarder året før. Konsernets samlede resultat før skatt ble 144 millioner kroner, mot 320 millioner i 2010.

Vokser med boliger
Den sterke veksten i omsetning skyldes primært vekst i Selvaag Bolig, som i 2011 solgte 648 boliger, mot 388 året før. Selvaag Bolig er en av Norges største boligbyggere, med nær 9 000 boliger under utvikling. Selskapet leverte et positivt resultat før skatt på 52 millioner kroner.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Selvaag Eiendom hadde et svært godt år. Selskapets aktiviteter i USA, Baltikum og Norge ga et rekordresultat på 498 millioner kroner før skatt, mot 395 året før. Selskapet investerte i en rekke nye eiendommer, blant annet på Tjuvholmen i Oslo og Union Brygge i Drammen, samt i Estland og Litauen.

– Vi er meget tilfredse med utviklingen innen både boligbygging og eiendoms-investeringer. Vi legger til grunn positiv utvikling i norsk økonomi fremover. Selvaag Gruppen har gode forutsetninger for å skape solide resultater de kommende årene, sier konsernsjef Karsten Bomann Jonsen i en pressemelding.

Svekkes av investering
Konsernets resultat svekkes av investeringsselskapet Selvaag Invest og entreprenørselskapet Selvaagbygg. Nedskrivninger i investeringsporteføljen ga Selvaag Invest et negativt resultat før skatt på 57 millioner. Selvaagbygg måtte i 2011 ta betydelige tap i enkeltprosjekter som følge av svake kontrakter inngått for å få aktiviteten opp etter finanskrisen, samt sviktende prosjektstyring. Resultat før skatt endte på minus 175 millioner. Det ble gjort vesentlige grep høsten 2011 med lederskifte og restrukturering av virksomheten. Selvaagbygg ble i februar 2012 solgt til Betonmast Bygg.

– Salg av entreprenørvirksomheten har vært en del av en langsiktig strategisk plan. Selvaagbygg er et selskap med høy kompetanse og et godt renommé. Vi tror Selvaagbygg vil få en positiv utvikling og vekst som et av datterselskapene i entreprenørkonsernet Betonmast Bygg, sier konsernsjef Karsten Bomann Jonsen i meldingen. Selvaag Gruppen har etter gjennomført salg en eierandel på 19,5 prosent i Betonmast Bygg.

De mindre datterselskapene Selvaag Prosjekt, City Self-Storage og Selvaag Corporate leverte tilfredsstillende resultater i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere