*Nettavisen* Økonomi.

Finanskvinne kjøpte Stordalens drømmeyacht

Betalte over en halv milliard for luksus på sjøen.

30.10.09 09:27

I august i år ble det som betegnes som verdens største seilyacht, «Maltese Falcon», solgt til en ukjent kjøper. Nå er det klart hvem som betalte regningen.

NA24 - din næringslivsavis

Superyachten er oppkalt etter Humphrey Bogart-filmen med samme navn, og siden den byttet hender for et ukjent beløp tidligere i år, har det versert mange rykter om hvem kjøperen er.

Kvinnelig hedgefondtopp
Både summen og kjøper er nå klar. Det er den kvinnelige hedgefondgründeren Elena Ambrosiadou som har overtatt yachten for en sum på 120 millioner dollar, eller 677 millioner kroner. Det skriver the Wealth Report i the Wall Street Journal, som har snakket med skipsmegleren som gjennomførte kjøpet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile: Ikosam.com)

Greskfødte Ambrosiadou er en av svært få kvinner som har klart å gjøre et navn for seg i den beinharde hedgefondindustrien, der forvaltere brukere alle triks i boken for å øke fortjenesten til sitt fond, gjerne på bekostning av andre aktører.

Med fondet Ikos har hun gjort stor suksess, og britiske medier har rapportert at hun er både den rikeste og mest tjenende kvinnelige entreprenøren i Øyriket. Formuen hennes ble estimert til 200 millioner pund, eller 1,87 milliarder kroner i fjor, men med kjøpet av yachten tror mange den må være mye høyere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vibeke Johnsen, Mediehuset Nettavisen

Stordalen leide
Vår egen Petter Stordalen har tidligere leid den 285 fot lange yachten til feriereiser ved to anledninger, ifølge en artikkel i Finansavisen tidligere denne måneden. Sist gang var denne sommeren, da hotellkongen bladde opp 9,3 millioner kroner for en ferietur med skuten.

Les også: Festet bort to millioner kroner

Yachten kan fortsatt leies inn via skipsmegleren Burgess, som tar 378.000 euro eller 3,16 millioner kroner, per uke for å låne herligheten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjøpte sent i livet
Den amerikanske milliardæren Tom Perkins, som blant annet var sjef for IT-kjempen Hewlett Packard, bestilte yachten da han rundet 70 år. Rundt 900 millioner kroner bladde han opp for å få kjempeskuten bygget i 2006.

Yachten rommer en besetning på 20 mann, i tillegg til to vannskutere og på toppen av det hele følger det med en tomanns ubåt.

Perkins la skuten ut på salg i fjor, og den ble reklamert for på luksusmarkedsplassen James List. Han måtte til slutt se seg nødt til å selge et godt stykke under sin originale prisantydning, da finanskrisen gjorde yachten vanskelig å selge.

Les også: Storsvindlerens luksusyacht til salgs

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.