*Nettavisen* Økonomi.

Finansminister Siv Jensen søkte råd - fikk nei, nei, nei

Finansministeren Siv Jensen (bildet) er ikke enig i at utvalgene går imot Frps politikk, mens samferdselsminister og nestleder Ketil SolvikOlsen mener konklusjonene er preget av et «homogent økonomimiljø». Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Tre Frp-bestilte utvalgsrapporter går imot Frps økonomiske politikk.

03.12.15 04:44

Partileder Siv Jensen og nestleder Ketil Solvik-Olsen tolker rapportene ulikt. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) (bak betalingsmur) torsdag.

En rapport bestilt av finansminister Siv Jensen, Bømer-utvalget, fraråder Frp-forslag om flerårige budsjetter og et tydeligere skille mellom investeringer og drift i budsjettet.

Tidligere i sommer anbefalte Thøgersen­-utvalget å sette et enda lavere tak for oljepengebruken enn det Frp i alle år har stått for, skriver DN.

En tredje rapport, laget av analyseselskapet Menon, bestilt av Jensen for å kartlegge virkningene av skatteletter på investeringer i norsk næringsliv, konkluderte ifjor høst med at kutt i formuesskatt (noe Frp ivrer for) har svært liten effekt.

I Frps partiledelse tolker de rapportene ulikt. Finansministeren er ikke enig i at utvalgene går imot Frps politikk, mens samferdselsminister og nestleder Ketil SolvikOlsen mener konklusjonene er preget av et «homogent økonomimiljø».

– Vi har jo sett hva folk på Handelshøyskolen stemmer; de velger jo heller Miljøpartiet De Grønne enn Frp. Det sier jo litt om hvor Norge er i dag, sier Solvik­ Olsen til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag