*Nettavisen* Økonomi.

Finansopptur i Asia

Finansaksjene slo tilbake i Asia, men samtidig senket Warren Buffett en rekke andre aksjer.

10.03.09 08:34

Aksjemarkedene i Asia utviklet seg svært blandet natt til tirsdag norsk tid.

NA24 - din næringslivsavis

Mens finansaksjene, og da i særdeleshet banken HSBC, slo tilbake og la på seg flere prosent, var andre investorer langt mer skremte etter å ha hørt på et tre timer langt intervju med superinvestoren Warren Buffett.

Morgan Stanleys brede Asia Pasific-indeks steg 0,8 prosent i morgentimene norsk tid. Men bak oppgangen skjuler det seg en nedgang på Nikkei-indeksen i Japan på 0,4 prosent, og en oppgang på tre og en halv prosent på Hang Seng-indeksen i Hong Kong.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Banken HSBC falt hele 24 prosent på mandag, men aksjen kom tilbake tirsdag og steg med 16 prosent.

På den andre siden finner vi aksjer som har eksponering mot USA. Warren Buffetts uttalelser om at USAs økonomi har falt utfor klippen, og at det kan bli vanskelig å snu amerikansk økonomi med det aller første, var med på å senke både amerikanske børser og enkelte sektorer i Asia. Honda Motor, som får 51 prosent av sine inntekter i det amerikanske markedet, falt 2,4 prosent.

Også Sony, som får store deler av inntektene fra det amerikanske markedet, falt 1,6 prosent.

- Med det klimaet vi er i nå, vil du tro at det tar enda ett eller to år før vi finner en vei ut av dette uføret. Vi har virkelig gode bedrifter som blir handlet på svært lave priser, og hvis du tror at disse selskapene fortsatt finnes om to år er dette et godt tidspunkt å kjøpe på, sier Paul Taylor i Fidelity International til Bloomberg.

Finansaksjene i Japan klatret også i handelen. Mitsubishi UFJ Financial Group, den største banken i Japan, la på seg 2,1 prosent etter å ha rast nedover 17 prosent de seks dagene forut.

- Japanske finansaksjer har vært oversolgt, selv om landets banksystem er relativt uskadet sammenlignet med systemene i USA og Europa, sier Naoki Fujiwara ved Shinkin Asset Management, til Bloomberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag