NA24.no

Finansskrell i USA

Foto: Illustrasjonsbilde (Scanpix)
Sist oppdatert:
De amerikanske finansaksjene ledet børsene ned for andre sesjon på rad.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mandag ledet de amerikanske finansaksjene nedgangen etter at Deutsche Bank meldte at problemene knyttet til Subprime-lånene vil spise opp inntjeningen til meglerhusene.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag fortsatte nedgangen for finanssektoren etter at meglerhuset J.P. Morgan har kuttet estimatene i sektoren. J.P. Morgan har ikke noe tro på at den fantastiske veksten vil fortsette i fjerde kvartal og inn i 2008. Inntektene blir noe svakere, mens det vil være en moderat nedkjøling i inntektsveksten innen rådgiving.

Blant finansaksjene som fikk merke kjøret var AIG -2,5 prosent, American Express -2,5 prosent, Citigroup – 1,5 prosent og J.P. Morgan -2,5 prosent.

- Vi er i en periode med konsolideringer mens vi jobber oss gjennom forrige ukes oppgang. Vi ser presset fra finans på det totale markedet, sier sjefinvesteringsdirektør, Robert Pavlik, ifølge MarketWatch.

Roligere tempo innen fusjoner og oppkjøp vil slå ut på resultatene, samtidig venter de ytterligere nedskrivninger.

Legemiddelprodusenten Merck gjentar guidingen for 2007, men justerer resultatforventningene for 2008. Nå venter Merck å legge frem et resultat per aksje på mellom 3,28 dollar og 3,38 dollar. Analytikerne venter ifølge Marketwatch at Merck vil tjene 3,39 dollar per aksje i 2008. Aksjen falt med rundt en halv prosent på nyheten.

Den finske bjellesausen Nokia tynger teknologiaksjene. Verdens største mobilprodusent spør at mobilmarkedet vil vokse med rundt 10 prosent neste år, men at gjennomsnittlig salgspris for mobiltelefonene vil falle det neste året. Samtidig la de frem sine utsikter for marginer som ligger i tråd med forventningene i markedet. Aksjen falt rundt tre og en halv prosent.

OPEC, som står for over 40 prosent av verdens oljeproduksjon, skal møtes i Abu Dhabi for å fastslå produksjonen for starten av 2008. Dersom de oljeproduserende landene kommer frem til at de skal øke produksjonen vil det stagge beskyldningene om at de ikke tar grep for å begrense de høye oljeprisene.

-OPEC vil antakelig øke produksjonen, enten offisielt eller uoffisielt. OPEC har alle grunner til å selge i dette markedet, sier en råvareanalytiker, ifølge Bloomberg.

I tillegg fremlegges de amerikanske lagertallene onsdag.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i januar 88,30 dollar fatet. Dette er en nedgang på 1,1 prosent, men prisene er fortsatt 41 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones -0,49% til 13.248,81

Nasdaq -0,66% til 2.619,83

S&P 500 -0,65% til 1.462,79

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere