NA24.no

Finansslakt i New York

Foto: Illustrasjonsbilde (Scanpix)
Sist oppdatert:
En rød amerikansk børsåpning preges av blodige finansaksjer.

Det blir en grumsete start for USA-børsene. Finans og FedEx drar børsene ned i søla.

NA24 - din næringslivsavis

Den betydningsfulle næringsindeksen Dow Jones detter 0,63 prosent til 12083,85 poeng, med den bredere S&P 500 indeksen neda verre, ned 0,76 prosent til 1340,66 poeng. Verst er teknologiindeksen Nasdaq Composite som faller 0,94 prosent til 2434,60 poeng.

Finansslakt
Nok en gang er investeringsbankene i investorenes søkelys. Finanskjempen Morgan Stanley har presentert tall fra andre kvartal.

Nettoresultatet kom inn på 1,03 milliarder dollar, hvilket tilsvarer 95 cent per aksje, ned hele 57 prosent fra året før. Det er riktignok i tråd med analytikernes forventninger, men etter Goldman Sachs leverte knalltall på tirsdag hadde nok mange aksjeeiere håpet på en positiv overraskelse.

Morgan-aksjen leder an en generelt elendig finanssektor med et fall på 5,5 prosent.

- Spillereglene endret
- Spillet har endret seg. Den høye lønnsomheten vi er vant til vil vi ikke se noe til de neste par årene, sier Art Hogan, sjefmarkedsstrateg i Jeffries & Co., om finanssektoren til Marketwatch.

Analytikere i Goldman advarer om at amerikanske banker kan komme til å måtte hente inn så mye som 65 milliarder dollar (337 milliarder kroner) i frisk kapital. De venter at vi først vil se toppen av tapene i finanssektoren i løpet av 2009.

- De minner oss om at det er en grunn til at ting har falt. Generelt sett er det for tidlig å gå inn i finansaksjer, kommenterer Hogan om Goldmans uttalelser.

FedEx skuffer
Bankene er ikke de eneste som har en dårlig dag.

Den amerikanske transportgiganten FedEx presentere et første kvartalsresultat under analytikernes estimater. Videre kom selskapet med en guiding som var dårligere enn forventet.

FedEx gikk med et underskudd på 241 millioner dollar, eller 0,78 dollar per aksje. I samme periode i fjor leverte selskapet et overskudd på 610 millioner dollar, tilsvarende 1,96 dollar per aksje.

- Vi forventer at den nåværende økonomiske svekkelsen vil fortsette og nivået på drivstoffkostnadene vil ikke «mildne», sier Alan Graf, finansdirektør i FedEx, ifølge Marketwatch.

Aksjen faller 2,6 prosent på NYSE.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere