Finanssmell for Havila

Den underliggende inntjening var imidlertid god for supplyrederiet.

Havila Shipping som kontrolleres av Sævik-familien, kan vise til nok et kvartal med sterk inntjening fra supplymarkedet i Nordsjøen. Med et stramt marked og tildels høye rater ble den underliggende inntjeningen i kvartalet god for rederiet.

NA24 - din næringslivsavis

Store urealiserte tap på valuta og sikringskontrakter førte imidlertid til et stort minus på bunnlinjen.

Sterk drift
Havila hadde i fjerde kvartal driftsinntekter på 294,4 millioner kroner og av dette havnet hele 160,9 millioner som driftsresultat. I samme periode i 2007 seilte Havila-flåten inn 138,8 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 63,6 millioner kroner.

Urealiserte tap på heftige 197,8 millioner kroner i fjerde kvartal førte imidlertid til et resultat før skatt på minus 86,3 millioner kroner. I samme periode i 2007 endte resultatet før skatt på pluss 27,9 millioner kroner.

Stramt marked
Havila hadde i fjerde kvartal en flåte på 14 plattformforsyningsskip og ankerhåndterignsfartøyer. Disse opplevde et meget stramt marked i fjerde kvartal og tilhørende høye rater.

Flåteutnyttelsen endte på sterk 96 prosent. Når det gjelder første kvartal i år, så ser Havila en aktivitet på nivå med samme periode i 2008.

Havila har et nybyggingsprogram på ni fartøyer, og er fornøyd med fremdriften med å finansier disse. Verdijustert egenkapitaverdi på flåten til Havila var ifølge estimater fra skipsmeglere på 142 kroner per aksje. Til sammenligning endte aksjen på 38 kroner tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag