NA24.no

(Scanpix)

Finansstjerne ble frifunnet

Sist oppdatert:
Kristian Falnes er frifunnet i to rettsinstanser.

Gulating lagmannsrett har frifunnet porteføljeforvalter Kristian Falnes og har enstemmig slått fast at han ikke brøt taushetsplikten i Q-Free-saken.

Kristian Falnes brøt ikke taushetsplikten da han kontaktet ledelsen i Q-Free vedrørende sin mistanke om asymmetrisk informasjon i markedet. Dette har en enstemmig Gulating lagmannsrett slått fast i dag.

- Jeg har hele tiden ment at jeg gjorde det rette. Det er gledelig at to rettsinnstanser har gitt meg medhold, sier porteføljeforvalter Kristian Falnes til Skagen fondene.

Falnes er dermed frifunnent for påstander om brudd på verdipapirhandelloven § 3-4 vedrørende fortrolig og korrekt behandling av informasjon.

Gitt at dommen blir rettskraftig ser Falnes frem til å legge denne saken bak seg. Ankefristen er to uker.

Statsadvokat Henrik Horn i Økokrim bekrefter til SKAGEN at de vil anke saken til Høyesterett fordi de er uenige i lovanvendelsen.

Alle anker til Høyesterett må først via Høyesteretts ankeutvalg, som gir eller nekter samtykke til anke.

Samtykke skal bare gis når anken gjelder spørsmål som har betydning utenfor den foreliggende sak, eller det av andre grunner er særlig viktig å få saken prøvd i Høyesterett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere