Finanstilsynet har avdekket lovbrudd hos Sissener AS

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Finanstilsynet har avdekket brudd på hvitvaskingsreglene og verdipapirhandelloven i meglernestor Jan Petter Sisseners kapitalforvaltningsselskap Sissener AS.

19.07.16 14:28

Finanstilsynet mener at den såkalte compliance-funksjonen, en stillingsfunksjon som jobber med regeloverholdelse og interne rutiner, ikke er effektiv nok. Dermed bryter selskapet hvitvaskingsreglene, skriver DN. Selskapet skal også ha brutt verdipapirhandelloven og verdipapirforskriften blant annet på grunn av manglende eller ufullstendige kundeavtaler, ifølge tilsynet.

Manglene gjør det vanskelig å etterprøve hvorvidt selskaper har foretatt kundeklassifisering og kundetesting i forkant av investeringstjenester.

– Vi tar rapporten til etterretning og har styrket compliance-siden med en person til. Det er det eneste jeg vil si om det, sier sjef for selskapet Jan Petter Sissener til avisa.

I tilsvaret fra Sissener as til Finanstilsynet kunne selskapet dokumentere at enkelte av avtalene var signert av kunden. Men selskapet sier seg enig i at det foreligger ufullstendig kundedokumentasjon, og at de vil innhente dokumentasjon innen kort tid.

I en E-post til Nettavisen skriver Jan Petter Sissener følgende:

«I tilsynets endelige rapport er det påpekt at Sissener AS har brutt formelle feil vedrørende kunderegistering. Dette ble fra vår side umiddelbart innrømmet og rettet opp.

Myndighetene stiller strenge krav til identifisering av kunder for å unngå at midler unndratt beskatning blir tatt inn til forvaltning i lovlige selskaper.

For Sissener AS er det en forutsetning at all kapital vi forvalter skal være i overensstemmelse med gjeldende hvitvaskings – og skatteregler.

Med bakgrunn i omtalte rapport har vi innskjerpet våre rutiner og styrket administrasjonen ytterligere.

Vi beklager at våre rutiner hadde formalfeil, feil som allerede er rettet. For Sissener AS er det en selvfølge å innordne seg gjeldende lover og forskrifter 100%».

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.