NA24.no

Finanstopp ble kirkeleder

Sist oppdatert:
Se finansmannen Kristian Siems nye oppgaver.

LONDON (NA24 ): Fra børs til katedral. Industrileder og finansmann Kristian Siem (57) er en travel styreformann og leder av fire børsnoterte selskaper inne olje, gass og shippingindustrien.

NA24 - din næringslivsavis

Men det er ikke kommet frem i noen børsrapporter at Siem også har påtatt seg oppgaven som formann i Kirkerådet for Sjømannskirken i London.

Formann
Derimot kommer det frem av rapporten fra Kirkerådets siste årsmøte at Siem ble gjenvalgt som medlem og senere utnevnt til formann i Kirkerådet. Han overtar vervet etter Otto Norland, en annen norsk tungvekt i business-miljøet i London. Norland var mangeårig toppsjef i Hambros Bank og har vært Kirkerådets leder i to perioder.

Som man skjønner har Sjømannskirken i London et nært forhold til shipping og business og vil fortsatt ha denne forbindelsen med Kristian Siem som leder. Han er styreformann og direktør for holdningsselskapet Siem Industries Inc. Siem er også styreformann i Subsea 7, Siem Offshore, Staar Reefers og Siem Capital. Siem har kone og barn og har bodd i London i 25 år.

Omfattende oppgaver
Siems nye oppgaver er ganske omfattende med økonomi og eiendommer som nøkkelord. Men det er også strenge krav fra myndighetenes side og hver enkelt medlem av Kirkerådet har personlig ansvar for at lover å regler blir fulgt, ikke minst gjelder det sikkerheten for et gammelt kirkebygg med besøk av mange mennesker

Siems nye plan
Kristian Siem har allerede tatt initiativ til en syvårs-plan som skal være med på å sikre kirkens virksomhet. Til tross for betydelige donasjoner og testamentiske gaver, har kirken i mange år måttet tære på sine fond.

Kirkerådet består av ni medlemmer og formann velges hvert år. Banksjef Terje Tunes, leder for Den norske Bank i London, er valgt som nytt medlem. DnB er også kirkens bank. Det bor om lag 10.000 nordmenn i London-området og for mange er Sjømannskirken et samlingspunkt.

Det har ikke lykkes NA24 å få en kommentar og programerklæring fra Kirkerådets nye formann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere