NA24.no

Finanstopp funnet død

Foto: KIM DONG-JOO (AFP)
Sist oppdatert:
Ledet landets eldste konglomerat.

Den tidligere styrelederen i Sør-Koreas eldste forretningskonglomerat, Doosan Group, Park Yong-oh ble onsdag funnet død. Det meste tyder på at toppsjefens død er siste av en rekke selvmord begått av høyprofilerte mennesker i landet, ifølge Associated Press.

Selvmord
Det skal være flere ting, deriblant merker på kroppen til avdøde, som tyder på at det er et selvmord.

- Vi antar at Park Yong-oh begikk selvmord og vi etterforsker saken, sier talsmann for politiet Cho Hun-joo, ifølge Associated Press.

Talsmannen opplyser også om at de har funnet et selvmordsbrev.

Kjempeforetak
Den 72 år gamle forretningstoppen var styreleder i Doosan-konsernet til en familiefeide førte til at han gikk i 2005. Da tok lillebroren hans Park Yong-sung over stillingen.

Året etter ble begge to pluss to andre av deres brødre dømt til betinget fengsel for å ha svindlet firmaets midler. Park Yong-sung ble som den eneste av de fire siden benådet av landets president.

Doosan Group er et av landets største konsern. Blant annet driver det med matproduksjon, klesindustrien og med å bygge atomkraftverk.

Selvmordstoppen
Sør-Korea med sine 49 millioner innbyggere har den høyeste selvmordsraten av alle de 30 landene som utgjør OECD.

I mai hoppet landets tidligere president Roh Moo-hyun i døden fra et fjell. Det skjedde samtidig som han og familien var under etterforskning for å angivelig ha mottatt seks millioner dollar fra en forretningsmann da han var president.

I fjor begikk skuespillerinnen Choi Jin-sil selvmord, kun uker etter at en medskuespiller hadde gjort det samme.

Størst oppstandelse fikk imidlertid selvmordet til Chung Mong-hun, toppsjef i Hyundai, da han hoppet ut fra kontorvinduet sitt i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere