NA24.no

Finanstopp selger superluksus

Sist oppdatert:
Peter A. Ruzicka, Stein Erik Hagens høyre hånd, starter båtimport i luksusklassen.

- Jeg har fått agenturet for Norge og Sverige for import av Shipman-seilbåter og Skagen-motorbåter. Den første demobåten, en Shipman på 63 fot, ligger nå på båtustillingen i Sandviken. De produseres i Slovenia, sier Petar A. Ruzicka til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

- Planen er å selge båtene i Norge og Sverige. Dette er veldig spesielle båter som er bygget i karbon. De er veldig hitech og må være de raskeste båtene på fjorden. Det har vært veldig stor interesse på båtutstillingen, forteller Ruzicka, som driver importen gjennom selskapet Ventotene Marine AS.

15 mill.
- Jeg har allerede solgt en seilbåt og en motorbåt, sier Ruzicka.

Og det er ikke småtterier det dreier seg om. Shipman-seilbåten er på hele 63 fot, og grunnprisen er på 1,85 millioner. Euro. Noe som tilsvarer rundt 15 millioner kroner. Båten er utstyrt med hydrauliske vinsjer, slik at den uten problemer skal kunne seiles av bare en person.

- Rentehopp betyr lite
- Du er ikke litt sent inne i båtmarkedet, nå som en rekke norske båtprodusenter permitterer ansatte og stopper produksjonen?

- Det er klart, jeg skulle nok helst begynt i fjor eller forfjor. Det var nok en gunstigere tid. Men i den prisklassen betyr det ikke så mye. Dette er nok en prisklasse som er mindre berørt av høye renter og finansuro. Svært få av disse båtene blir lånefinansiert. Sånn sett rammer den økonomiske uroen midtsegmentet i større grad, for ut fra interessen å dømme virker det som markedet er ganske hot, mener Ruzicka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere