NA24.no

Finanstopp tror på ragnarok

Foto: Andrè Clark Utvik
Sist oppdatert:
Likevel kan børsene gå i taket, spår han.

Jan Haudemann-Andersen er meget kritisk til utsiktene i verdensøkonomien. Til Dagens Næringsliv sier den kjente investoren at han ser for seg et ragnarokk i økonomien.

- Krisen er total. Problemet er gjeld, men de holder det flytende ved å låne enda mer, sier han.

Haudemann mener at det er ekstreme strukturelle problemer i den industrialiserte delen av verden, som USA, Japan og deler av Europa.

- Krisen er total, mener Haudemann.

Børsfall, deretter rett opp
Haudemann venter børskollaps på kort sikt, med et fall på 10 til 20 prosent. Deretter venter han at tiltakene fra myndighetene vil sette i gang en børsoppgang.

- Men så kommer pengetrykkingen, og ved neste børsoppgang kan børsene eksplodere 100-500 prosent fordi inflasjonen er helt ute av kontroll, sier Haudemann-Andersen til DN.

Også investorkollega Jan Petter Sissener tror på børsoppgang på sikt, men er usikker på om vi ennå har nådd bunnen.

Børsen skal opp, men jeg er usikker på timingen. Bunnen i markedet ser vi nok mest sannsynlig ikke før det kommer en restrukturering av gjelden i Hellas, sier forvalter Jan Petter Sissener til Dagens Næringsliv.

Klart børsfall
Børsene har falt tungt i hele år. På oljetunge Oslo Børs har Hovedindeksen gått rett til bunns til tross for en knallsterk oljepris.

Så langt i år har Hovedindeksen i Oslo falt med hele 7,7 prosent til 405,79 poeng. Bare den siste uken er nedgangen på nesten 5 prosent.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere