*Nettavisen* Økonomi.

Finanstopper selger seg for halv milliard

Foto: Sigbjørn Sandsmark (First Securities)

Svensker kjøper opp meglerhuset First.

Swedbank har kommet til enighet med de ansatte minoritetsaksjonærene om å kjøpe opp de resterende 49 prosent av akjene i meglerhuset. For Swebank innebærer dette en forsterkning av tilbudet av finansielle tjenester itl prvat- og bedriftskunder.

Tilsammen har FirstSecurities 230 ansatte i Norge fordelt på Oslo, Bergen og Stavanger. I 2002 kjøpte Swedbank seg inn i selskapet og siden da har samarbeidet vært lønnsomt for alle involverte parter.

Gjennom oppkjøpet vil Swebank ytterligere komplettere sine styrker og kunne tilby kundene kvalifiserte tjenester inne obligasjons-, rente- og valutahandel, institusjonell aksjehandel og corporate finance. Det vil også komme et nordisk/baltisk analyseprodukt.

- Sammen med Swedbank kan First Securities nå ta det neste skrittet å utvikle seg fra en rådgivningsdrevet investeringsbank til en fullt integrert forretningsbank med tilgang til Swebanks balanse. En sterkere internasjonal distribusjonskapasitet vil bli en god konkurransefordel når vi forvalter kundenes investeringer. Målet er å bygge en attraktiv nordisk enhet som ingen av våre norske konkurrenter har lykkes med, skriver Jørgen Ulvness, administrerende direktør i First Securities, i en melding.

Kjøpesummen er oppgitt å være omkring 500 millioner norske kroner som deles mellom de andelseiende partnerne. Partner og aksjestrateg, Peter Hermanrud, kan glede seg over 23 millioner for sin post på i overkant av to prosent.

Swedbank lokker medarbeidere og nøkkelpersonell til å bli i bedriften frem til 2013, med en lojalitetsbonus på 200 millioner kroner.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.