NA24.no

Finansuro i Asia

Sist oppdatert:
Investorene er fortsatt bekymret for virkningene av finanskrisen.

De asiatiske investorene er på ny bekymret for at nye kredittrelaterte tap skal påvirke inntjeningen i finansselskaper. I tillegg er man bekymret for at svakere vekst i Kinas etterspørsel skal svekke råvareprodusenter.

NA24 - din næringslivsavis

Den sammenveide regionindeksen faller 1,5 prosent til 151,22 poeng. Dette er den kraftigste nedgangen siden 14. April. I dag var det nedgang for alle 10 industrigrupper som måles i indeksen, mens finansaksjene var den største bidragsyteren.

Det japanske finansselskapet Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. falt til det meste på to måneder på Tokyo-børsen etter å ha guidet at inntjeningen i 2008 kommer til å være nærmest uforandret.

-Det er veldig usannsynlig at den globale finansindustrien vil bedre seg raskt. Jeg kan ikke forvente den samme inntjeningsveksten for asiatiske finansselskaper i år som i fjor, sier fondsforvalter Yoji Takeda i RBC Investment Ltd. i Hongkong til Bloomberg News.

Den australske gruvekjempen BHP Billiton ledet gruveaksjene ned etter at Morgan Stanley var ute med en rapport om at svakere etterpørsel fra Kina kan føre til noe svakere metallpriser.

Den kinesiske CSI300-indeksen faller i dag for femte rad fordi investorene frykter at rekordhøye oljepriser vil trigge inflasjonen. Dette tror man vil få kinesiske myndigheter til å sette i verk tiltak for å kjøle ned veksten.

- Inntjeningsbildet er fortsatt usikkert, inflasjonen er fremdeles høy og marginene er under press fra økte innsatskostnader, sier senior poretføljeforvalter Christina Chung i RCM Asia-Pacific i Hongkong til Bloomberg News.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.30: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix:- 2,13%
Japans Nikkei 225: - 1,65%
Hongkongs Hang Seng:- 0,68%
Kinas CSI 300: - 0,98%
Kinas Shanghai Composite: + 0,59%
Taiwans Taiex – 0,59%
Sør-Koreas Kospi: - 1,37%
Singapores Strait Times Index: - 0,80%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere