*Nettavisen* Økonomi.

Finden er foran skjema

Resultatene i Synnøve Finden blir bedre enn budsjettert, opplyser selskapets største eier.

Synnøve Findens største aksjonær, Arendals Fossekompani, opplyser at meierikonsernet ligger foran budsjett i år.

NA24 -din næringslivsavis

- Resultatutviklingen for Synnøve Finden har i andre kvartal vært positiv. Per 31.mai hadde selskapet et resultat før skatt på 20,4 millioner kroner, hvilket er cirka 3 millioner bedre enn budsjett, mens man per første kvartal var 1,6 millioner kroner foran budsjett, skriver Arendals Fossekompani i en melding.

Videre opplyses det at for året som helhet er Synnøve Finden ASAs budsjetterte resultat før skatt 44, men etter utløpet av første halvår regner selskapet med å ligge 3- 4 millioner kroner foran budsjett. Budsjettert totalomsetning for året er 920 millioner kroner, men også her forventer selskapet å ligge noe foran per første halvår.

Oppkjøp
Mandag fremmet selskapet Scandza et tilbud om kjøp av alle aksjene i Synnøve Finden. Selskapet byr 24,9 kroner per aksje, og har allerede kjøpt 50,5 prosent av de utestående aksjene. Styret i Synnøve Finden anbefaler enstemmig at selskapets aksjonærer aksepterer Scandzas tilbud, melder selskapet. Så langt har oppkjøperne, der Jan Bodd og Stig Sunde er eiere, inngått avtaler om kjøp av 50,5 prosent av aksjene i selskapet. Blant annet har Arendals Fossekompani, som er Synnøve Findens største eier, inngått avtale om salg av sine aksjer.

Annonsebilag