NA24.no

Finland for Fara

Sist oppdatert:
Billettsystemselskapet Fara har fått mer jobb i Finland.

Fara skal sammen med systemintegratoren ENFO Oy oppgradere det elektroniske billetteringssystemet i Helsingfors.

NA24 - din næringslivsavis

Den totale avtalen er verdt rundt 32 millioner kroner og Faras andel er på 20 millioner kroner. Levering begynner i andre halvår 2007, og skal være sluttført i 2008.

- Fara er stolt over å bidra til Helsinfors' suksess innen kollektiv transport, sier Faras konsernsjef Lars Lillegraven i en børsmelding.

Det er i forbindelse med at YTV skal oppgradere det smartkort baserte systemet for kollektiv transport i Helsingfors og omegn at Fara nå får sjansen. Anledningen kommer som en følge av oppkjøpet av Buscom Oy. Fara kjøpte tidligere i år det finske selskapet som leverte det eksisterende elektroniske billetteringssystemet i 2002.

Leveransen inngår i første fase i YTV Helsingfors' plan for å oppgradere reisekortet og informasjonssystemet innen 2014. Elektronisk billettering og informasjon vil i fremtiden bli nærmere integrert i Helsingfors. Leveransen inkluderer en oppgradering til ISO 14443-kortene håndtere flere bruksområder og nye betalingsmåter, slik som betaling ved bruk av mobiltelefon.

- YTVs strategiske plan for Helsingfors og omegn bekrefter Faras tro på å tilby integrerte løsninger for billettering, informasjon, og betaling til kollektiv transporten, sier Lillegraven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere