NA24.no

Finner flere diamanter

(Foto: Scanpix)
Gruveselskapet Intex Resources har mottatt nye positive resultater fra diamantleting på Grønland.

Det går frem av en oppdatering Intex resources ASA har kommet med tirsdag. Oppdateringen er basert de siste resultatene selskapet har mottatt fra diamantleteprogram i Vest-Grønland.

NA24 - din næringslivsavis

Det kanadiske laboratoriet SGS Mineral Services har gjennomført et omfattende diamant separasjon- og kategoriseringsstudium basert på prøvene tatt fra selskapets konsesjon i 2007.

- Kimberlitt prøver samlet langs tre store kimberlitt årer i Maniitsoq-regionen har gitt ett funn på totalt 228 diamanter, melder Intex.

Totalt er 69 kimberlitt prøver prosessert i laboratoriet, av disse inneholdt 37 diamanter.

Oppfølgingsarbeide i felten vil bli gjennomført i juli og august 2008. Arbeidet vil undersøke hvorvidt kimberlitt forekomsten er en såkalt `blow` struktur.

- Vårt feltarbeid i Maniitsoq-området over kun to somre har gitt gode indikasjoner på at selskapets konsesjon i VestGrønland kan inneholde et kommersielt diamantfunn. Vi må dog understreke at det må tålmodighet, dedikasjon og nøyaktighet til for å drive med diamantleting - særlig når man bare kan lete i 2-3 måneder i året. Vi mener imidlertid at disse prøvene indikerer at

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere