NA24.no

Finner kjøper Økonor

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)
Finsk økonomigigant kjøper den norske regnskaps- og rådgivningskjeden Økonor.

– Det finske konsernet Accountor Group, som fra før av eier regnskapskjeden Kvestor, kjøper Norges største norskeide regnskaps- og rådgivningskjede Økonor. Dermed blir Accountor Nord-Europas største aktør innen finansiell outsourcing, så vel som størst innen regnskap og økonomisk rådgivning på det norske markedet. Dette kommer frem i en melding fra Accountor Group.

Accountor Group har kjøpt 100 prosent av aksjene i Bedre Råd AS, morselskapet til Økonor Norge AS. Franchisekjeden Økonor er Norges største norskeide regnskaps- og rådgivningskjede med nærmere 70 kontorer, 730 ansatte og 12.000 kunder landet over. Accountor Group er den største økonomistyrings- og lønnstjenestetilbyder i Norden med 70 kontorer og til sammen 1.500 ansatte. Konsernet er i dag representert i Norge, Finland, Sverige, Russland, Danmark, Nederland, Ukraina og Tyskland.

Accountor Group blir med sine franchisetakere den største leverandøren innen finansiell outsourcing i Nord-Europa, og går fra å ha 220 til 950 ansatte i Norge.

- Kjøpet av Økonor er et langt steg på veien til å styrke Accountors virksomhet i Norge, hvor gruppen har vært representert gjennom sitt datterselskap Kvestor siden 2001. Kvestor har 220 ansatte og en årlig omsetning på nærmere 180 millioner kroner. Vi tar gjerne i bruk merkevaren Økonor, da den har eksistert betydelig lengre og er bedre kjent enn Kvestor, sier Simon Dahl, sjef for Accountor Group i Norge.

- Økonors franchisetakere får en ideell partner i Accountor Group gjennom bedre bærekraft og volum i Norge for vår merkevare, samt en styrket posisjon på områder hvor vi tradisjonelt sett ikke har stått sterkt, som hos større og internasjonale kunder. Accountor har også utstrakt erfaring innenfor IT-løsninger, for ikke å nevne at de med sine finansielle muskler har et godt verktøy for å håndtere eksempelvis generasjons- og eierskifter hos franchisetakerne, sier Johan Thomas Hegdahl, administrerende direktør i Økonor Norge.

Etter transaksjonen vil Accountor Group ha rundt 2.200 fagfolk som betjener 30.000 kunder ved 140 kontorer i åtte land. Den samlede norske virksomheten vil, basert på forrige regnskapsår, få en omsetning på omkring 650 millioner norske kroner, og skal markedsføres som Økonor. Simon Dahl blir leder for Accountors samlede virksomhet i Norge, mens Johan-Thomas Hegdahl fortsetter som administrerende direktør i Økonor-kjeden, som nå også vil inkludere 15 tidligere Kvestor-kontorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere