*Nettavisen* Økonomi.

Fire aksjetips før helgen

Analytiker Administrerende direktør Espen Grønstad i Investtech teknisk analyse Foto: (Investtech)

Kjøpssignaler er blitt utløst av fire aksjer på Oslo Børs.

23.10.09 16:02

Espen Grønstad i analysebyrået Investtech har identifisert fire aksjer på Oslo Børs som har utløst kjøpssignaler gjennom en såkalt rektangelformasjon. For tre av tilfellene er det indikert videre oppgang i aksjekursen, men en av aksjene har signalisert oppgang.

NA24 – din næringslivsavis

De fire aksjene er Tomra, StatoilHydro, Prosafe og Frontline. Kjøpssignalet er utløst etter at aksjekursene har brutt gjennom motstandslinjer, og ligger i en geometriske kursformasjon kalt rektangelformasjon.

Les mer om rektangelformasjon her: Kjøpssignaler på børsen

Den ene aksjen det gjelder er Tomra Systems har mot et etablert gulv. Aksjen ligger fortsatt i en stigende trendkanal, og Investtech mener at det er indikert en videre oppgang. Grønstad trekker frem at dagens kursnivåer kan være en god inngangskurs. Anbefalingen ble gitt da 28,20 kroner.

Aksjen utløste et kjøpssignal ut fra rektangelformasjon da motstanden på 25,13 kroner ble brutt. Nå er det signalisert videre oppgang til 31,74 kroner eller mer. Ifølge Investtech er det støtte på 26 kroner og en motstand på 37,50 kroner. Aksjen er positiv på middels lang sikt.

Positiv
– StatoilHydro viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 133 kroner. Videre oppgang til 142 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved 138 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt, skriver Grønstad i Investtech.

Prosafe er også i en stigende trend og det er indikert en fortsatt positiv utvikling innen trenden. Aksjen ga et kjøpssignal ut fra en rektangelformasjon der bruddet av motstanden ved 32,17 kroner.

– Videre oppgang til 37,83 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved cirka 28,00 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt, skriver Grønstad.

Frontline og to svensker
Aksjen til tankrederiet Frontline blir også sett på som teknisk positiv på middels lang sikt. Det skyldes at volumbalansen styrker aksjen. Nå kan aksjen stige til 161 kroner eller gå videre.

– Frontline har brutt den fallende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere falltakt. Ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 141 kroner. Videre oppgang til 161 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved cirka 127 kroner og motstand ved cirka 174 kroner, skriver Grønstad.

To svenske aksjer har også dannet en rektangelformasjon. Selskapene er blant annet Telenor-konkurrent Telia-Sonera og Axfood. Begge ligger i en stigende trend og det er indikert videre oppgang innenfor trenden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.