Fire av ti kommuner øker eiendomsskatten

En budsjettundersøkelse gjennomført i 78 kommuner viser at fire av ti kommuner som allerede har eiendomsskatt, foreslår å øke skatten til neste år.

En budsjettundersøkelse gjennomført i 78 kommuner viser at fire av ti kommuner som allerede har eiendomsskatt, foreslår å øke skatten til neste år. Foto: KS

Dårligere fart i norsk økonomi har ført til en skattesvikt på 2,8 milliarder kroner for norske kommuner. Det betyr økt kommunal eiendomsskatt.

15.12.14 05:43

Samtidig øker kommunenes utgifter til sosialtjenester, helse- og omsorgstjenester og barnevern kraftig. En budsjettundersøkelse gjennomført i 78 kommuner av KS, kommunenes interesseorganisasjon, viser at fire av ti kommuner som allerede har eiendomsskatt, foreslår å øke skatten til neste år, skriver Nationen.

En sammenligning av kommunenes budsjetter i år og for neste år viser at det foreslås å øke eiendomsskatten med totalt 15 prosent.

Samtidig svarer 65 prosent av kommunene at de vil øke brukerbetalinger og gebyrer, blant annet for skolefritidsordning og vann- og avløpstjenester.

– Undersøkelsen viser at 2015 blir et krevende år økonomisk for norske kommuner. Mange kommuner blir nødt til å få opp inntektene sine for å få budsjettet til å gå i balanse, sier Rune Bye, fagsjef for kommuneøkonomi i KS til Nationen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.