*Nettavisen* Økonomi.

Fire ferier til syv millioner

HOTELL I SÆRKLASSE: The Princes Suite på The Rambagh Hotel i Jaipur er ett av stoppestedene om du velger å reise verden rundt på 28 dager. Foto: (The Leading Hotels of the World)

- og én litt rimeligere en.

22.01.09 13:27

(LXUS.no) Ekspertene spår at ferier er noe en finanskriserammet befolkning vil spare på i 2009. Men noen bekymrer seg aldri for at feriepengene skal ta slutt. CNN har derfor funnet frem til fire fete ferier med en prislapp på syv millioner kroner stykket – og et ”billigere” alternativ – spesielt rettet mot de ultra-rike, som betrakter en uke på privat yacht Karibien som en padletur i Drammenselven.

Alle turene kan tilpasses hver enkelt ferieturists ønsker og behov, og kan bookes når som helst. Og for alle andre – det er fortsatt gratis å drømme...

Jorden rundt på 28 dager

Fritt etter Phileas Foggs 80 dager lange reise jorden rundt, har The Leading Hotels of the World komponert en 28 dagers variant.

LES OGSÅ:
Her får du 30 000 meter pudder
Her kan du bo for 60 mill

Verdens hippeste hoteller

Du og din gjest fraktes i privatjet fra London til New York, og gjennom en fire uker vil dere besøke Paris, Dubai, Mumbai, Jaipur, Udaipur, Hong Kong, Tokyo, Honolulu, San Francisco og Chicago og bo i noen av verdens mest overluksuriøse hotellrom, som for eksempel Prinsens Suite på Rambagh Palace i Jaipur.

Inkludert i prisen på syv millioner kroner er også en ballongtur over Dubais ørken, drinker på yachten Taj i Det arabiske hav, kjøretur gjennom Udaipur i en klassisk bil, helikopter over Hong Kong og en rekke andre minneverdige begivenheter verden over.

En uke i Abu Dhabi

Jada - det høres ut som en tur fra neste års charterkatalog, men som prisen indikerer er ikke dette en tur for hvermansen.

Dersom å hoppe fra by til by verden over er litt for stressende for deg, har hotellet The Emirates Palace i Abu Dhabi alt du kan drømme om for å få ro og balanse i sjelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

LATE DAGER: På Emirates Palace i Abu Dhabi kan du lade batteriene for en pen sum.

For syv millioner kan du og din reisepartner fly førsteklasse med Etihad Airlines fra en hvilken som helst destinasjon i verden og bo på det snobbete hotellet en uke med alt inkludert. Det betyr ikke bare gratis peanøtter og fri minibar – en Maybach med sjåfør står til din disposisjon hele yken, i tillegg til et privatfly om du skulle ønske deg en dagstur.

Trenger du forslag til ekskursjoner? En reise til Iran for å lage ditt eget persiske teppe, bading i Dødehavet fra Jordans strender eller perledykking i Bahrain er populære valg. Goodybag med perlekjeder og jaktvåpen er inkludert i prisen.

To uker i India

Dersom du har syv millioner kroner å avse, trenger du ikke blått blod i årene for å bli mottatt som en kongelig i India. Sammen med maharajaen kan du være vitne til fornemme aktiviteter som elefant-polo på palassets plen og eksklusive danseshow i et privat tempel.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONGELIGE AKTIVITETER: Elefantpolo er en av de mange aktivitetene du kan få med deg om du velger å leve to uker som en kongelig i India.

Tiger-safari, ballongferder og luksusyacht-cruise er også inkludert i prisen. Et privat møte med Dalai Lama kan også arrangeres for de som måtte ønske det.

Verdens syv underverker

Syv millioner – syv underverker. Denne uforglemmelige reisen tar deg med til alle verdens syv naturlige underverker, og begynner i Nord-Sverige. Herfra reiser du med helikopter og hundeslede til et privat isslott for å se nordlyset, derfra fyker du avgårde til Zambia for en helikoptertur over Victoriafallene og en afrikansk safari på hesteryggen.

Så setter du deg på flyet til Nepal, hvor et helikopter gir deg orkesterplass til verdens høyeste fjell – Mount Everest – før en avslappende lunch med buddhistmunker i klosteret Tengboche. Mett og glad flyr du så videre til Australia for dykking ved The Great Barrier Reef.

Klikk på bildet for å forstørre.

EKSOTISK I NORD-SVERIGE: Nordlyset er en av verdens syv naturlige underverker. Nå kan du se dem alle for en million kroner per underverk. Foto: (SCANPIX)

Fra Australia går turen til Amerika og Grand Canyon – men førs stopper du innom Fiji og Bora Bora. Etter Grand Canyon flyr du videre til Mexico for å se Paricutin-vulkanen fra hesteryggen.

Siste stoppested på turen er Rio de Janeiro i Brasil. Her kan du betrakte den berømte Kristus-statuen fra helikoptersetet mens fyrverkeri feirer din ankomst til storbyen. Deretter slapper du av og fordøyer de mange inntrykkene på en privat øy i Agua Dos Reis.

Japan i februar

Dette er det rimeligere alternativet til de fire forrige eventyrferiene, men med en prislapp på 1,4 millioner kroner er heller ikke denne reisen for mannen i gata.

Turen egner seg spesielt godt for eventyrsøkende dyreelskere, som kan se frem til nærkontakt med sjeldne dyr som ørner og snøaper i fjellene på Honshu.

Klikk på bildet for å forstørre.

VAKKER NATUR: Snedekte fjell og møter med utrydningstruede dyr venter deg i Japan i februar. Foto: (SCANPIX)

En guide tar deg med på pilegrimsferd til Fuji-fjellet hvor du kan være vitne til utrydningstruede traners rituelle paringsdans og en rekke andre zoologiske sjeldenheter.

Heliskiing i Honshu-fjellene og påfølgende kjærlig pleie av en geisha kan også organiseres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.