*Nettavisen* Økonomi.

Fire ganger hurra i Asia

Torsdag ble fjerde dag på rad med opptur for de som investerer i asiatiske aksjene.

17.08.06 08:32

Igjen var det positive makrotall fra USA som fikk de asiatiske børsene til å klatre videre. Rapporter fra de amerikanske myndighetene gir nytt håp om at sentralbanksjefen i USA ikke vil heve renten på en stund.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har sterke tall som indikere at det er slutt på renteoppgangen, sier investeringsdirektør Hideo Ueki i UBS Global til Bloomberg News.

Rentestopp i USA er topp for asiatiske eksportører. Det er de rentesensitive aksjene Nissan Motor og Samsung Electronics som ledet an i oppturen i Asia.

Den fallende oljeprisen blir også tatt godt i mot av de asiatiske aksjemarkedene. Oljeprisen endte på det laveste nivået på mer en syv uker.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var i morgentimene torsdag opp 0,6 prosent til 130,24 poeng. Dermed er indeksen som følger over 1.000 aksjer i 14 markeder på vei til å slutte på det høyeste siden 2. juni.

I Japan var Nikkei-indeksen opp 0,3 prosent til 16.119,77 poeng, mens Hang Seng i Hongkong ikke klarte å fortsette oppturen og var ned 0,2 prosent til 17.414,70 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.