NA24.no

Fire pågrepet i Murud-saken

(TV 2)
Sist oppdatert:
Fire personer ble mandag pågrepet i forbindelse med Murud-saken og millionskandalen i Oslo Kommune.

Fire nye personer ble mandag pågrepet av politiet i forbindelse med millionskandalen i det kommunale foretaket Undervisningsbygg.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere denne måneden sprakk bomben om at den tidligere eiendomssjefen Frank Murud i det kommunale foretaket, som eier skoler og undervisningsbygg i Oslo, hadde stukket nesten 100 millioner kroner i egen lomme.

Nå sitter Murud og en medsiktet i varetekt.

Men Oslo Politikammer har nå pågrepet ytterligere fire personer som har en tilknytning til denne saken. Det bekrefter Politiinspektør Jørgen Brodal ved Oslo Politikammer til NA24.

Ikke kommunalt ansatte
De fire som nå er pågrepet skal ikke jobbe i kommunen, forteller Brodal, men skal ha tilknytning til Murud og sakskomplekset rundt Undervisningsbygg KF.

De fire som i dag ble pågrepet vil være i avhør, men må etter 72 timer fra pågripelsen fremstilles for varetektsfengsling. Etter hva NA24 har grunn til å tro skal de fire være på leverandørsiden, men det skal ikke dreie seg om så store beløp som det Murud og hans medsiktede i utroskapssaken mot Undervisningsbygg KF nå er siktet for.

Overrasket over pågripelsene
Informasjonssjef i Undervisningsbygg KF, Marit Thorsen, var overrasket over pågripelsene.

- Så vidt jeg forstår er dette ikke noen av våre ansatte. Vi har selv bedt politiet gjennomgå flere forhold, og vi kan ikke utelukke at dagens pågripelser har noe med dette å gjøre, sier Marit Torsen, informasjonssjef i Undervisningsbygg KF til NA24.

- Vil det overraske deg dersom det kommer nye pågripelser i denne saken?

- Det er vanskelig å kommentere, men ja. Det ville forundre meg noe, sier Thorsen til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere