Fire råd for deg som skal til Hellas

Foto: Wolfgang Staudt (Flickr/creative commons)

SpareBank 1 har disse rådene til folk som skal på Hellas-tur.

Hellas er et land på randen av konkurs. I den forbindelse er det trolig smart å ta visse hensyn på årets ferie til det vakre landet.

Over to hundretusen nordmenn reiser til Hellas og de greske øyer hvert år.

- Ta med ekstra kontanter
Sparebank 1 har sett litt nærmere på hva som venter året norske feriegjester til Hellas. Her er deres liste over økonomiske forholdsregler som kan være lurt å ta.

1.Ta alltid med deg to betalingskort – gjerne både VISA og MasterCard.

2.Det kan være lurt å ta med litt ekstra kontanter fordi det kan være lite kontanter tilgjengelig i greske minibanker. Hellas er ikke så velutbygd for kortbruk som i Norge og mediene melder at grekerne tar ut kontanter i store mengder for å sikre sine formuer. Oppbevar pengene på et sikkert sted.

3.Hold deg oppdatert gjennom mediene på hva som skjer i landet.

4.Det kan også være lurt at du betaler det du kan av hotell, fly, utflukter osv før du reiser. Husk å ha reiseforsikringen i orden og ta vare på kvitteringer og dokumentasjon. Vær oppmerksom på at det er begrensinger i vilkårene på for eksempel hvor mye kontanter som er dekket, flyforsinkelser og så videre. Ta kontakt med oss hvis du er i tvil.

Finansielt trøbbel i Hellas
Den greske regjeringen kjemper for å holde landets økonomi flytene. Før helgen ble det klart at landet har fått til en ordning, som gjør det mulig å få inn flere krisepenger. Dette innebærer imidlertid store kutt i de statlige utgiftene, og økning i skattene i Hellas.

Hellas trenger penger raskt. Landet må ha 12 milliarder euro i hjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet for å hindre brudd på gjeldsforpliktelsen. Disse skal betales innen midten av juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag