*Nettavisen* Økonomi.

Fire uker for Bagger

Politiet sier det er flere mistenkte i milliardsvindelen i Danmark.

09.01.09 13:49

I dag møtte norskfødte Stein Bagger på ny i retten i Danmark. Bagger er siktet for dokumentfalsk og bedrageri for opp imot en milliard danske kroner.

NA24 – din næringslivsavis

Bak lukkede dører avgjorde retten at varetektsfengslingen av den tidligere IT Factory-direktøren skal forlenges med fire nye uker. Baggers forsvarer holdt et langt innlegg mot å lukke dørene, og argumenterte med at Bagger er eneste siktede i saken. Men forsvareren vant altså ikke fram overfor dommeren, heller ikke når det gjaldt spørsmålet om forlenget varetekt.

Politiet argumenterte med at Bagger tidligere har flyktet, og at han har ødelagt bevismateriale ved å slette e-poster.

Flere mistenkte
Ifølge bt.dk fikk politiet ønsket opp lukkede dører oppfylt fordi man venter å trekke inn flere personer i saken. Indirekte lot visestatsadvokat Per Justesen retten forstå at Baggers svenske forbindelse Michael Ljungman er en person politiet i Danmark slett ikke er ferdige med å etterforske.

Stein Bagger la på rømmen fra ferie i Dubai da IT Factory-systemet raknet. Han meldte seg selv for politiet i Los Angeles i USA etter å angivelig ha blitt observert en rekke steder verden over. Bagger kom hjem til Danmark den 16. desember i fjor, og har mer eller mindre lagt alle kort på bordet.

Så langt er 25 personer avhørt i saken, ifølge business.dk og dansk politi samarbeider med svensk og norsk politi for å kartlegge pengestrømmene og forbindelsene til Bagger, ifølge avisen.

Rammet fotballklubb
IT Factory-skandalen har også norske forgreninger. Styreleder og medeier Asger Jensby måtte trekke seg fra sitt engasjement i Kongsvinger IL da IT Factory raknet.

Bagger sitter nå i frivillig isolasjon i fengselet etter han lille julaften ble overfalt på en gåtur i Vestre Fængsel lille julaften.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag