NA24.no

Foto: Lars Joakim Skarvøy/Mediehuset Nettavisen

Firedobler overskuddet

Sist oppdatert:
Men nå kan det være full stopp for SBS Radio Norge.

- Lokalradiokonsesjonene er blitt utlyst og i ny konsesjonstildeling som er gjeldende fra 01.01.09 har SBS Radio Norge fått tildelt konsesjon for sju lokalområder. De nye konsesjonene gjelder for sju år. Styret og administrasjonen er ikke tilfredse med tildelingen av lokalradiokonsesjoner og mener det er gjort grove feil både i prosess og konklusjon, skriver styret i årsberetningen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Styret fortsetter:

- Spesielt gjelder dette for Oslo-området. Konsesjonstildelingen vil derfor bli påklaget til Kulturdepartementet. Klagens utfall vil ikke kunne foreligge før til høsten.

Tapte radiokampen
SBS Radio var nemlig av taperne i kampen om lokalradio i Norge. Dersom ikke Kulturdepartementet omgjør vedtaket, vil det bety kroken på døren for Radio 1 i Stor-Oslo og Stavanger.

Vedtaket ble påklaget før sommeren og Medietilsynet konkluderte forrige uke med at de fastholder sitt vedtak.

- Det var ikke noen bombe, men vi har langt bedre håp om å nå frem med våre synspunkter overfor departementet, sa SBS Radios leder Bente Klemetsdal til NA24 Propaganda.

Dermed kan resultatet for neste år se annerledes ut enn det gjorde i 2007.

Overskuddet til værs
Årsregnskapet viser et overskudd på 9,5 millioner kroner, mot et overskudd på 2,3 millioner kroner året før.

Det er omsetningen som sørger for det gode resultatet på bunnlinjen.

Salgsinntektene øker betydelig, og sørger for en økning i driftsinntektene fra 90 millioner til 101,5 millioner kroner. Omsetningen økte altså med 12 prosent.

- Markedssituasjonen for selskapet har i 2007 vært preget av den positive utviklingen i annonsemarkedet generelt. Til tross for en større konkurranse i markedet, har SBS Radio gjennom en klar og målrettet fokusering i salgs- og programarbeidet klart å øke sine inntekter, skriver styret.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere