NA24.no

Firma gransket mens det pusset opp Skattedirektoratet

Illustrasjonsfoto svart arbeid.
Illustrasjonsfoto svart arbeid. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Skatteetaten gransket et malerfirma for svart arbeid mens det samme firmaet drev oppussing i Skattedirektoratets lokaler.

Skatteetaten forklarer at man ikke kunne gripe inn på grunn av taushetsplikt.

Malerfirmaet, som var en av AF Gruppens underleverandører, ble av Skatteetaten gransket for svart arbeid, skriver Aftenposten.

– Vi visste at det foregikk et bokettersyn mot dette selskapet, men hadde taushetsplikt. De ble sjekket underveis og oppfylte alle formelle krav på dette byggeprosjektet, sier Bjørn Marhaug, seksjonsleder i Skatteetaten og satsingsleder for eiendom i Skatt øst.

Han legger til at Skatteetaten ikke hadde noen myndighet til å kaste firmaet ut av Skattedirektoratets lokaler som ble pusset opp på Helsfyr i Oslo.

– Dette er alvorlig, men det er Entra som sitter med ansvaret som byggherre, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Kommunikasjonsdirektør Hege Njå Bjørkmann i Entra opplyser at Entra stiller krav om å følge lover og regler for alle leverandører i kontrakter. Hun viser til at Entra under denne oppussingen har samarbeidet med Skatt øst og Sentralskattekontoret for utenlandssaker for å unngå uregelmessigheter.

Konserndirektør Morten Grongstad i AF Gruppen bekrefter at hans selskap benyttet malerfirmaet som underleverandør og sier at samarbeidet med malerfirmaet raskt ble brutt på grunnlag av fakta som var fremkommet i saken. Grongstad mener dette er et bransjeproblem og at utfordringene er større enn de var før i tiden. Kontrollrutinene er nå derfor også forsterket, forteller Grongstad. (NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere