NA24.no

First House beklager: - Umusikalsk av oss


TAR SELVKRITIKK: – Vi ser at det var uheldig og umusikalsk å fakturere småutgifter som for eksempel mat på vei til møter i et så omfattende prosjekt, sier sjefen Per Høiby.
TAR SELVKRITIKK: – Vi ser at det var uheldig og umusikalsk å fakturere småutgifter som for eksempel mat på vei til møter i et så omfattende prosjekt, sier sjefen Per Høiby. Foto: Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ikke ofte PR-byrået legger seg så langflate.

PR-byrået First House, som skal hjelpe Telemark med å skaffe flere arbeidsplasser, har sendt fylkeskommunen regninger på dyre middager og eksklusive drikkevarer.

Det er NRK som har gjennomgått regningene First House har fått refundert fra Telemark fylkeskommune. Regningene var for alt fra konjakk og chablis fra middager på fasjonable hoteller til softis med strø og Red Bull på bensinstasjon.

First House-sjef Per Høiby sier til Nettavisen tirsdag ettermiddag at:

- Vi ser at det var uheldig og umusikalsk å fakturere småutgifter som for eksempel mat på vei til møter i et så omfattende prosjekt. Dette burde vi ha fanget opp selv. Vi har beklaget dette overfor kunden og den oppmerksomhet det har skapt, sier administrerende direktør Per Høiby i First House.

- Ikke lykkes ennå

Samarbeidet har pågått siden 2013.

- First House har arbeidet på oppdrag fra Telemark Fylkeskommune og Innovasjon Norge med å skape oppmerksomhet og interesse blant investorer og internasjonalt næringsliv for å etablere virksomheter i Telemark, sier Høiby.

Iføgle ham var det bred politisk enighet i Telemark om å satse på dette prosjektet, og Innovasjon Norge har bidratt med 50 prosent av budsjettet.

- Det første har vi, sammen med oppdragsgiveren, lykkes med. At prosjektet ennå ikke har konkrete nyetableringer å vise til, betyr ikke at dette ikke vil skje. Gjennom prosjektet er det brakt inn et stort antall aktører, blant annet store internasjonale selskaper og investorer. For disse er nå Telemark satt på kartet som et mulig sted for næringsutvikling, og mange av dem gjør fortsatt vurderinger med tanke på å etablere seg i Telemark, sier Høiby.

3,8 millioner

Totalprosjektet har en ramme på 6 millioner kroner. Totalt har oppdragsgiveren betalt First House 3,8 millioner kroner.

- Det å lykkes med slike prosjekter, er et møysommelig arbeid. Men det er viktig å se potensialet i dette prosjektet, sier Høiby.

- For øvrig er kontrakten et resultat av en offentlig anbudsprosess. Derfor er det rett at fylkeskommunen selv kommeterer på kontraktsmessige forhold.

Nettavisen stilte Høiby et par spørsmål som han ikke har besvart:

  • -Vil dere gi Telemark fylkeskommune noen form for rabatt?
  • -Vil dere endre på interne rutiner?


Ønsker orientering

Kontrollutvalget i fylkeskommunen har bedt om en orientering om de formelle avtalene rundt Invest in Telemark.

Norges folkekjære komiker fra Skien, lar ikke sjansen går fra seg og skriver på Twitter at:

«Hvordan skal vi skaffe flere arbeidsplasser i Telemark... -Jeg skal si det hvis jeg får en softis med strø.»

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere