NA24.no

Bjørn Richard Johansen (f.v.), Per Høiby og Johanna Ellefsen Rostad hos First House.
Bjørn Richard Johansen (f.v.), Per Høiby og Johanna Ellefsen Rostad hos First House. Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix)

First House-partner nøkkelperson i norsk-kinesisk handelskammer

Sist oppdatert:
Bjørn Richard Johansen er styremedlem i det norsk-kinesiske handelskammeret, og har ved flere anledninger snakket varmt om samarbeid med Kina.

First House-sjef Per Høiby mener likevel ikke PR-byrået har bindinger til kinesiske interesser. Det melder Nrk torsdag.

Debatten har rast friskt etter at Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle på kommentarplass onsdag antydet at PR-byrået First House driver en svertekampanje mot Nobelkomiteen og Thorbjørn Jagland på oppdrag for Kina eller kinesiske interesser.

First House var raskt ute med å benekte påstandene, og det foreligger ingen dokumentasjon på at byrået bedriver en slik svertekampanje.

First House-partner og tidligere FN-ambassadør Morten Wetland bekreftet onsdag at First House har flere norske kunder med næringslivsinteresser i Kina, men avviste samtidig at organisasjonen har oppdrag for Kina eller kinesiske interesser.

Samtidig sitter First House-partner og seniorrådgiver Bjørn Richard Johansen i styret til handelsorganisasjonen som skal skape forretningsmuligheter mellom Norge og Kina, skriver Nrk.

Norsk-kinesisk handelskammer (NCCC) skal ifølge sin egen målplakat «tilby et profesjonelt og sosialt forum for dem som ønsker å delta i norsk-kinesisk handel» og «fremme næringslivsmuligheter mellom de to landene.»

Handelskammeret har tidligere engasjert seg i striden mellom Norge og Kina. I fjor uttalte Johansen seg som handelskammerets pressetalsmann, og mente norske myndigheter gjorde for lite for å bedre forholdet til Kina.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere